Учні міської школи № 23 забезпечені комп`ютерною технікою

04 листопада в Білоцерківській загальноосвітній школі Iступеня № 23 (директор – Сергій Венжик) відбулася презентація нової комп’ютерної техніки для комп’ютерного класу.

Комп'ютеризація швидко увійшла в усі галузі нашого життя. Вивчення окремих дисциплін чи окремих тем з використанням комп'ютерної техніки - один із засобів урізноманітнення та оптимізації навчально-виховного процесу.

В останні роки змінилися стандарти початкової освіти, тому на сьогоднішній день предмет інформатика вивчається у всіх класах. Це потребує збільшення або розширення мережі відповідних класів та забезпечення їх якісною технікою.

В ц.р. міською владою було виділено 1 млн. грн. з місцевого бюджету на комп`ютеризацію навчальних закладів міста, з яких вже закуплено 13 комп`ютерних комплексів.

Білоцерківська загальноосвітня школа I ступеня № 23 має невелике приміщення та малі класи, тому створити стаціонарний комп`ютерний клас не було можливості. Для вирішення даної проблеми було закуплено ноутбуки, які є мобільними та дають можливість ефективно налагодити навчальний процес.

З метою забезпечення комп`ютерним обладнанням даний навчальний заклад, міська влада вирішила підтримати ініціативу батьків, які за власний кошт придбали половину ноутбуків та виділила з міського бюджету решту суми на їх закупівлю.

На презентації придбаної техніки був присутній міський голова Геннадій Дикий. Міський голова побував на уроці інформатики в одному із класів школи та поспілкуватися з школярами.

Геннадій Дикий відмітив, що науково-технічний прогрес в світі розвивається швидкими темпами. Такий розвиток надає можливість навчати дітей комп`ютерній грамоті з молодших класів. Зауважив, що міська влада має одним із головних обов`язків – максимально забезпечити комп`ютерною технікою навчальні заклади Білої Церкви. Така політика влади надасть можливість учням оволодіти якісною освітою та навиками сучасних інформаційних технологій.

В заході взяли участь начальник управління освіти та науки міської ради Юрій Петрик, педагогічний колектив навчального закладу та журналісти місцевих ЗМІ.

 



Опубліковано: 04 листопада 2016 року
Поділитися