Участь учнів і педагогів Білої Церкви у Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності

Щороку в День української писемності та мови 9 листопада на Першому каналі Українського радіо проходить Всеукраїнський радіодиктант національної єдності, у написанні якого у 2016-му традиційно взяли активну участь усі загальноосвітні навчальні заклади Білої Церкви.

Цьогорічний диктант «Україна на зламі тисячоліть» писали не лише учні, а й учителі, представники адміністрації навчальних закладів, працівники управління освіти і науки. До слухання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності долучилися й найменші – вихованці дошкільного навчального закладу № 2 «Берегиня», які не лише уважно слухали текст, а й по його завершенню читали напам’ять вірші про Україну та рідну мову.

Як завжди, білоцерківські школярі продемонстрували не лише високий рівень знань і вмінь, а й свідоме ставлення до державних святинь та повагу до рідної мови. Усіх учасників диктанту глибоко схвилювали й закарбувалися в пам'ять останні рядки тексту: «Сьогодні ми по-особливому розуміємо Шевченкову настанову любити Україну «во врем'я люте» і знаємо, що вистоїмо, бо за нами правда й славна історія».



Опубліковано: 09 листопада 2016 року
Поділитися