Уболіваймо за наших спортсменів на ХХІІІ Зимових Олімпійських іграх!

07 лютого у Білій Церкві відбулося урочисте підняття Державного прапора та прапора Національного Олімпійського комітету України з нагоди відкриття ХХІІІ Зимових Олімпійських ігор 2018 року, що будуть проходити в Пхенчхані (Південна Корея). Білоцерківці зібралися, аби на відстані підтримати українську олімпійську збірну, адже саме цього дня в олімпійському селищі в Пхенчхані відбулася урочиста церемонія, що передує офіційному відкриттю та символізує готовність команди до участі в олімпійських іграх, – підняття Державного прапора України.

 

Тож право підняти Державний прапор України було надано Володимиру Дюді – титулованому спортсмену, українському велогонщику, Заслуженому майстру спорту з велоспорту, члену Збірної команди України, багаторазовому чемпіону України та Європи, володарю Кубка Європи, рекордсмену світу серед юніорів, неодноразовому призеру та чемпіону світу, переможцю міжнародних змагань категорії «А», лауреату молодіжної премії Кабінету Міністрів України, учаснику двох Олімпійських ігор.

 

Виступаючи перед присутніми, спортсмен відмітив, що представляти Україну на Олімпійських іграх – це не тільки велика відповідальність та вияв патріотизму, а й водночас радість, яка надихає на нові звершення. Також розповів один зі своїх віршів.

 

Від імені міського голови Геннадія Дикого, до присутніх звернувся секретар міської ради Вадим Кошель, який закликав присутніх стежити за телетрансляціями ХХІІІ Зимових Олімпійських ігор, що розпочнуться 09 лютого ц.р. та підтримувати наших спортсменів. Також вручив подяки від відділення Національного комітету України в Київській області вчителю БЗШ №1 Світлані Лещук та вчителю БЗШ №9 Володимиру Складенку – за підготовку команд, які стали призерами спортивно-масового заходу «Олімпійське лелеченя».

 

На знак підтримки спортсменів та тренерів української олімпійської збірної був піднятий Олімпійський прапор, що його урочисто внесли юні спортсмени ДЮСШ «Зміна» відділення хокею – Чемпіони України 2005 року.

 

Право підняти Олімпійський прапор було надано Олександру Челенку – майстру спорту України, члену Збірної команди України, багаторазовому призеру і переможцю чемпіонатів і кубків України, учаснику Європейського молодіжного олімпійського фестивалю, учаснику Чемпіонату світу серед юніорів, Всесвітньої зимової універсіади, Чемпіонату світу 2018 року серед лижників 23 років, що відбувся в Швейцарії –, представнику Київського обласного ліцею-інтернату фізичної культури та спорту, та Марині Таланчук – вихованці відділення фігурного катання ДЮСШ «Зміна», учасниці Чемпіонату України, учасниці Міжнародних змагань, призерці Всеукраїнських змагань.

 

У заході також взяли участь: депутат Білоцерківської міської ради, голова постійної комісії з питань освіти, науки, культури, мови, прав національних меншин, міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму, соціального захисту, охорони здоров'я, материнства та дитинства Ігор Гейло, депутат Білоцерківської міської ради, начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Юрій Петрик, депутат Білоцерківської міської ради Юрій Гончаренко, член виконавчого комітету Білоцерківської міської ради Серафим Челюбєєв, радник міського голови Микола Антонюк, в.п. начальника управління молоді та спорту Білоцерківської міської ради Катерина Литвиненко, заступник голови Київського обласного відділення НОК України Володимир Корнієнко, директори, викладачі та вихованці спортивних закладів міста, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.


Для довідки

XXIII зимові Олімпійські ігри відбудуться у південнокорейському Пхьончхані з 09 до 25 лютого 2018 року. Планується, що в них візьмуть участь 2500 атлетів із понад 90 країн світу, які розіграють 102 комплекти нагород у 15 зимових видах спорту.

 

Україну на ХХІІІ Зимових Олімпійських іграх представлятимуть 33 атлети. Серед них – представник Київщини, майстер спорту України з біатлону Володимир Сємаков. Українські олімпійці змагатимуться з найкращими атлетами планети у 9 із 15 видів спорту, таких як біатлон, фігурне катання, санний спорт, фрістайл, лижні гонки, гірськолижний спорт, сноубординг, скелетон та лижне двоборство.

07.02 Уболіваймо за наших спортсменів на ХХІІІ Зимових Олімпійських іграх!


Опубліковано: 07 лютого 2018 року
Поділитися