У Білій Церкві відзначили річницю виведення військ з Афганістану

Сьогодні, 15 лютого, відзначається 27-річниця виведення радянських військ з Афганістану. Вшанувати пам'ять полеглих та подякувати воїнам-інтернаціоналістам за їх героїчний подвиг щороку в цей день сотні жителів Білої Церкви приходять до Каплиці святого Георгія Побідоносця.
 В урочистостях з нагоди відзначення чергової річниці виведення військ з Афганістану взяли участь представники місцевої влади, ветерани Афганістану, учасники АТО, родичі загиблих та громадськість.
 З вітальним словом до учасників бойових дій звернувся міський голова Геннадій Дикий. Він подякував воїнам-інтернаціоналістам за їх доблесть, героїчне виконання свого громадського обов'язку перед Вітчизною, а також побажав присутнім міцного здоров'я, добробуту, злагоди та миру. "Вже за часів здобуття незалежності України ви сформували кістяк української армії, оскільки отримали безцінний бойовий досвід. Сьогодні багато хто з вас допомагає молодим патріотично налаштованим бійцям здобувати військову професію. Ви робите все можливе, аби ці хлопці не поклали свої голови вже в першому бої. Безмежна вам шана", - наголосив Геннадій Дикий.
 Також з промовами виступили голова Білоцерківської РДА Вадим Маршалок, голова міської громадської організації Спілки ветеранів України Федір Потапов, голова обласного комітету сімей загиблих учасників бойових дій та померлих ветеранів Олена Гаврилюк, а також Митрополит Білоцерківський та Богуславський Августин.
 У ході заходу присутні вшанували хвилиною мовчання всіх полеглих учасників бойових дій та поклали квіти до меморіальної дошки біля Каплиці святого Георгія Побідоносця. Також Митрополит Білоцерківський та Богуславський Августин провів молебень за упокій загиблих українців, котрі виконували свій громадський обов'язок.
 Ті, хто залишились на війні, й ті, хто повернулись - завжди залишаться зразком честі, гідності, мужності та порядності. Нинішнє та майбутні покоління мають на прикладі цих героїв вчитись, як потрібно любити Батьківщину та бути вірним військовій присязі.



Опубліковано: 16 лютого 2016 року
Поділитися