У Білій Церкві відбувається багатоступеневе командно-штабне навчання з цивільного захисту

З 28 листопада по 02 грудня 2016 року в м. Біла Церква проводиться багатоступеневе навчання з органами управління та силами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Київської області на тему: «Дії органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту (ЄДС ЦЗ) Київської області у разі загрози виникнення надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період».

На передодні проведення навчань відбулася робоча нарада з підготовки до командно-штабного навчання та організовано постановку завдань учасникам заходу, яку провів міський голова Геннадій Дикий.

Міський голова відмітив, що головною метою навчання є визначення стану готовності до вирішення завдань цивільного захисту у мирний час та в особливий період. Зауважив, що місто Біла Церква є найбільшим містом нашої області, тому ми маємо прийняти активну участь у навчаннях та бути готовими до будь-яких надзвичайних ситуацій та стихійних лих. Це слугуватиме надійною підготовкою усіх структурних підрозділів як міської ради так і міста в цілому до швидкого та якісного реагування на стан безпеки, пов’язаної з погіршенням метеорологічних умов, порушенням нормальних умов життєдіяльності населення, внаслідок прориву труби мережі теплопостачання «ТЕЦ – місто» та бути готовими ефективно його локалізувати.

Дане навчання проходить під керівництвом Державної служби України з надзвичайних ситуацій на території Київської області. Відповідно до Порядку підготовки до дій за призначенням органів управління та сил цивільного захисту, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 р. № 443, такі навчання проводяться 1 раз на 5 років.

Зокрема, 29 та 30 листопада ц.р. під час командно-штабного навчання опрацьовано на практиці ситуації штормового попередження, виникнення аварії на мережі теплопостачання «ТЕЦ  - місто» та дії органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ у разі переведення з режиму функціонування мирного часу в режим функціонування особливого періоду.

В ході заходу було створено спеціальні комісії з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та проведено розгортання штабу з ліквідації вищезазначених наслідків. Присутніми під час навчань  було організовано позачергові засідання виконавчого комітету міської ради з метою встановлення для міської ланки режиму функціонування підвищеної готовності.

В командно-штабному навчанні взяли участь заступники міського голови, депутати міської ради, представники Білоцерківського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Київській області та відділу ГУ ДСНС України в Київській області, керівники структурних підрозділів міської ради, комунальних підприємств міста, громадськість та журналісти місцевих ЗМІ.



Опубліковано: 01 грудня 2016 року
Поділитися