У Білій Церкві відкрито другу чергу інсультного блоку

29 серпня у КЗ БМР «Білоцерківська міська лікарня №2» при неврологічному відділенні відбулося відкриття 2-ї черги інсультного блоку на 12 ліжок.

 

Міський голова Геннадій Дикий наголосив, що ця подія є досить вагомою для міста, адже мова йде про можливість рятувати життя людей в разі інсульту.

 

«Другий інсультний блок було створено завдяки співфінансуванню: 50% коштів було виділено міською радою на закупівлю обладнання, ще 50% було надано німецькою благодійною організацією «Хоф Шлютер». Висловлюю вдячність всім, хто долучився до відкриття нового інсультного блоку. А це засновник та очільник німецької благодійної організації «Хоф Шлютер» Петер Новотні, його дружина Хельга та син Андре, депутати міської ради Олександр Русс та Микола Дашкевич, член виконавчого комітету міської ради, підприємець Вадим Маршалок. На жаль, кількість хворих на інсульт збільшується, і такі заклади дуже потрібні», - наголосив Геннадій Дикий.

 

Міський голова також зазначив, що в цьому році завдяки підтримці депутатів та членів виконавчого комітету було виділено 2,3 млн грн на закупку сучасного рентген-апарату для міської лікарні №2. До кінця цього року він буде встановлений у приймальному відділенні лікарні і допоможе проводити якісне обстеження пацієнтів.

 

Головний лікар КЗ БМР «Білоцерківська міська лікарня №2» Ніна Головенко відмітила, що започаткований напрямок спеціалізований медичної допомоги має велике значення.

 

«Першу чергу інсультного блоку при неврологічному відділенні було відкрито 30 травня 2016 року. Перший пацієнт надійшов 01 червня 2016 року. В інсультному блоці при неврологічному відділенні в період з 1 липня 2016 року до 29 серпня ц.р. було проліковано 319 пацієнтів, 265 з яких – жителі Білої Церкви, 54 – немісцеві. У поточному році було проведено 12 процедур тромболітичної терапії – жоден пацієнт не помер».

 

Ніна Головенко висловила вдячність всім, хто долучився до відкриття інсультного блоку – міському голові Геннадію Дикому, депутатам міської ради, благодійникам, завдяки яким стало можливим відкриття даних блоків, а також персоналу лікарні, який працює тут цілодобово, що зручно для родичів пацієнтів, які матимуть змогу не сидіти увесь час біля хворого.

 

Завідувач неврологічним відділенням КЗ БМР «Білоцерківська міська лікарня №2» Людмила Липовенко розповіла, що в обох інсультних блоках проводять лікування пацієнтів з ішемічним видом інсульту, тобто коли тромб забиває судину. Найбільш ефективною при лікуванні інсультів є тромболітична терапія, при якій спеціальні препарати, які розчинають тромб. Але таку процедуру можна провести тільки протягом перших трьох годин після появи перших ознак інсульту. Це значно підвищує шанси реабілітації хворого та повернення до повноцінного життя.

 

Під час заходу присутні оглянули приміщення блоку та ознайомилися з роботою обладнання.

 

У заході взяли участь депутати міської ради Олександр Русс та Микола Дашкевич, член виконавчого комітету Вадим Маршалок, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

У Білій Церкві відкрито другу чергу інсультного блоку


Опубліковано: 29 серпня 2017 року
Поділитися