У Білій Церкві відкрили Центр розвитку підприємництва

14 листопада у Білій Церкві на базі Білоцерківського міськрайонного центру зайнятості відбулося урочисте відкриття Центру розвитку підприємництва. Мета його створення – комплексний підхід до підтримки підприємницької ініціативи осіб працездатного віку в інтересах територіальної громади, створення нових робочих місць.

 

Директор Київського обласного центру зайнятості Денис Дармостук відмітив, що відкритий у Білій Церкві Центр – вже другий на Київщині, і рішення про відкриття такого  сервісного майданчика приймалося за результатами експерименту в Києво-Святошинському районі, де Центр розвитку підприємництва вже вісім місяців функціонує на базі районного центру зайнятості. Можливостями такого центру скористалися 2949 осіб.

 

Заступник голови керівника апарату Київської обласної державної адміністрації В’ячеслав Кучер наголосив, що створений Центр розвитку підприємництва надасть новий поштовх для розвитку Київщини, різних сфер її життєдіяльності, і результати роботи Центру будуть помітними вже незабаром.

 

Заступник директора департаменту економічного розвитку і торгівлі, начальник управління покращення бізнес-клімату Київської ОДА Наталія Погребна наголосила, що Центр розвитку підприємництва у Білій Церкві сприятиме розвитку бізнесу, а отже стане ще одним інструментом впровадження Стратегії малого та середнього підприємнитцва до 2020 року. Також відмітила, що такі центри будуть відкриті в інших районах Київщини.

 

Заступник міського голови Інна Новогребельська зазначила, що новостворений Центр є результатом співпраці на шляху до вдосконалення та розвитку підприємницької галузі Білої Церкви. Вона зауважила, що в нашому місті на обліку перебуває майже 16 тис. підприємців, і частка доходів до місцевого бюджету від сплати ними єдиного податку становить 17%, що перевищує показники 2016 року.

 

«Підприємці Білої Церкви повірили в те, що влада не лишає їх наодинці з питаннями, які потребують вирішення. За два роки ми відновили гарну традицію відзначення підприємців, і кращих визначити не так легко, адже кожен вартий нагород. Також міською радою було прийнято рішення про податки та збори на 2018 рік, що передбачає зниження податкових ставок для підприємців І та ІІ групи. Щоб компенсувати розмір цих надходжень, міською владою здійснюється пошук нових резервів, форм і напрямків співпраці, зокрема це створення Центру надання адміністративних послуг, надання нової послуги «Шлюб за 24 години» тощо. І робота в цьому напрямку триватиме, адже досконалості немає меж», - наголосила Інна Новогребельська.

 

Заступник голови Білоцерківської районної державної адміністрації Володимир Толочко відмітив, що Центр розвитку підприємництва сприятиме зростанню добробуту як кожної сім’ї, так і регіону в цілому, і важливим є не тільки надання нових знань для ведення підприємницької діяльності, але й супровід та підтримка підприємця після відкриття ним власної справи.

 

Директор Агенції стратегічного розвитку Білої Церкви Ірина Бистрова відмітила, що розвиток підприємництва є одним із пріоритетних напрямків Стратегії Білої Церкви на період до 2025 року, і даний захід є ще одним підтвердженням реалізації цієї стратегії.

 

Директор Білоцерківського агентства з розвитку підприємництва Вікторія Шишковська зупинилася на пріоритетах розвитку підприємництва, відмітивши, що основна робота в цьому напрямку має зосереджуватися на культурі ведення бізнесу, набутті знань для написання бізнес-планів, і таких центрів у місті повинно бути декілька.

 

Директор Білоцерківського міськрайонного центру зайнятості Володимир Бобрик висловив вдячність міській та районній владі за створення цього центру, міському голові Геннадію Дикому – за особисту участь у підготовці та ремонті його приміщень. Також висловив сподівання, що Центр буде сприяти розвитку жителів міста – як особистісному, так і у сфері ведення підприємницької діяльності. Відмітив, що на сьогодні послугами Білоцерківського міськрайонного центру зайнятості користується понад 20 тис.осіб, і перспектив та напрямків співпраці між новоствореним центром та центром зайнятості є безліч.

 

З метою посилення співробітництва та координації зусиль в сфері сприяння розвитку підприємництва у місті Біла Церква та Білоцерківському районі, було укладено чотиристоронню угоду про співробітництво між Білоцерківською міською радою, Білоцерківською районною державною адміністрацією, Білоцерківською районною радою та Білоцерківським міськрайонним центром зайнятості.

 

За допомогою відеопрезентації присутні ознайомилися з філософією, ідеєю та концепцією діяльності Центру розвитку підприємництва, його завданнями, принципами функціонування середовища підтримки підприємців, переваги тощо. Також оглянули матеріально-технічне оснащення, методичне наповнення та інформаційне забезпечення Центру.

 

Варто зауважити, що послуги новоствореного сервісного майданчика для підтримки підприємництва будуть доступні не тільки мешканцям Білоцерківщини, а й ближніх районів: Сквирського, Володарського, Тетіївського, Ставищенського, Фастівського та Васильківського.

 

Всім бажаючим на безоплатній основі будуть надаватися послуги з професійної орієнтації – тематичні семінари і тренінги, консультації щодо особливостей започаткування власної справи, тестування на предмет успішності в сфері підприємництва (краш-тест, або перевірка бізнес-плану на реалістичність), консультації вузькопрофільних фахівців, наприклад, у сфері податків чи фандрейзингу, майстер-класи і тренінги від успішних підприємців (менторів);  послуги з підбору і конкурентного відбору персоналу тощо. Здобувати необхідні знання з основ підприємництва можна буде як на етапі започаткування, так і ведення власної справи.

 

Клієнти центру: шукачі роботи – безробітні особи, що мають право на отримання одноразової допомоги по безробіттю для започаткування власної справи; шукачі роботи, які готові започаткувати власну справу самостійно, а також зайняті особи – підприємці, особи, які працюють за наймом, але цікавляться підприємництвом; учні шкіл, студенти вищих та професійно-технічних навчальних закладів, інвестори та ін.

 

У заході взяли участь працівники Київського обласного та Білоцерківського міськрайонного центрів зайнятості, представники громадськості, журналісти ЗМІ та ін.

У Білій Церкві відкрили Центр розвитку підприємництва


Опубліковано: 14 листопада 2017 року
Поділитися