У Білій Церкві відбувся відкритий чемпіонат Київської області з велосипедного спорту

20 серпня у Білій Церкві відбувся відкритий чемпіонат Київської області з велосипедного спорту, у рамках якого відбулися Всеукраїнські змагання з велоспорту на шосе пам’яті Бориса Башенка – генерального секретаря НОК України, міжнародного комісара UCI, президента Федерації велосипедного спорту України, майстра спорту СРСР.

 

Організаторами змагань виступили: Федерація велосипедного спорту України; управління фізичної культури та спорту Київської обласної державної адміністрації.

 

У змаганнях, які тривали 5 днів – з 16 до 20 серпня, взяли участь понад 170 спортсменів. У рамках змагань відбулися дві великі групові гонки відповідно групових категорій, та дві короткі гонки: гонка скетч у с.Фурси, і гонка темпо – у Білій Церкві. Саме в такому виді гонки наша землячка, вихованка СДЮСШОР «Промінь» Ольга Кулініч стала чемпіонкою Європи – це її коронна дистанція.

 

У програму змагань були включені індивідуальні гонки на час (с.Дрозди Білоцерківського району), індивідуальні групові гонки (с.Мала Вільшанка та с.Коженики Білоцерківського району) та кільцеві групові гонки (с.Фурси, м.Біла Церква).

 

Протягом 5-денних змагань чоловіки проїхали не менше 150 км, жінки та юніори – не менше 130 км, юніорки – 100 км, юнаки – 80-85 км, дівчата – 70 км.

 

Наступний етап відкритого чемпіонату Київської області з велосипедного спорту відбудеться в Богуславі.

 

Директор змагань, заслужений тренер України, спортивний директор СДЮСШОР «Промінь» з велоспорту Дмитро Чмирук відмітив, що останнім часом у Білій Церкві проводиться багато велоперегонів, і нині підготовлена велика група спортсменів, які можуть конкурувати на міжнародних турнірах.

 

«Ці високі  результати стали можливими завдяки міській владі Білої Церкви, адже ще в 2000 році нам було надано два нові приміщення, одне з яких ми обладнали під велобазу. Висловлюю вдячність міському голові Геннадію Дикому за підтримку попередніх напрацювань, за створення належних умов для проведення нинішніх змагань та сприяння розвитку велосипедного спорту в цілому», - зазначив Дмитро Чмирук.


Таким чином, переможцями кільцевої групової гонки, яка відбулася в Білій Церкві, стали:

Серед дівчат 2005-2006 р.н.:

 

І місце –Денисюк Віра;

 

ІІ місце –Зварич Тетяна;

ІІІ місце – Лісінчук Віолетта.


Серед юнаків 2005-2006 р.н.:

І місце – Вишнівський Сергій;

ІІ місце – Посідов Слава;

ІІІ місце – Ігумнов Денис.


Серед дівчат 2004-2004 р.н. переможцями стали:

І місце – Паращук Світлана;

ІІ місце – Бутта Олександра;

ІІІ місце – Мороз Ліза.


Серед хлопців 2004-2004 р.н. до трійки лідерів увійшли:

І місце – Черепанов Рустам;

ІІ місце – Лазаренко Олександр;

ІІІ місце –Стахін Олександр.


Серед дівчат 2001-2002 р.н. (чемпіонки України серед юніорів):

І місце – Шевченко Софія;

ІІ місце – Фарщук Сніжана;

ІІІ місце – Линник Яна.


Серед юнаків 2001-2002 р.н.

І місце – Мовчан Андрій;

ІІ місце –Колесніков Костянтин;

ІІІ місце – Павлющенко Олександр.


Серед чоловіків (уперше стали майстрами спорту):

І місце – Однорог Дмитро;

ІІ місце – Євдоким Андрій;

ІІІ місце – Голуб Дмитро.

У заході взяли участь: начальник відділу фізичної культури та спорту Білоцерківської міської ради Валентина Коросько, представники громадськості та ін.   

У Білій Церкві відбувся відкритий чемпіонат Київської області з велосипедного спорту


Опубліковано: 21 серпня 2017 року
Поділитися