У Білій Церкві відбувся форум на тему формування та діяльності місцевих політичних команд

27-29 вересня в м. Біла Церква відбувся 21-й Форум мережі вільних місцевих політиків на тему: «Місцеві політичні команди: формування та діяльність».

Форум організовано Центром громадянських ініціатив за сприяння  представництва фонду «Фрідріха Науманна за Свободу!». Метою заходу було отримання учасниками форуму нових знань та навичок в напрямку формування політичних команд, розвиток ідеологічних інституцій та підвищення особистої громадської активності; створення розгалуженої по всій країні Мережі місцевих політиків для обміну досвідом та кращими практиками самоврядування, задля розвитку дієвої політичної еліти і збільшення можливостей громадянина та країни.

На форум були відібрані представники органів влади та громадськості з  17 регіонів України.

Відкриваючи форум, до присутніх звернулися: голова правління Центру громадянських ініціатив (далі – ЦЕГРІН), м. Львів – Віталій Загайний, менеджерка проектів представництва фонду «Фрідріха Науманна за Свободу!» (м.Київ) – Ольга Омельчук.

Віталій Загайний зауважив, що тема цього форуму присвячена формуванню місцевих політичних команд. Він є актуальним, оскільки в 2019 році в Україні відбулася повне перезавантаження політичних команд на загальноукраїнському рівні, на 80% змінився склад парламенту, відбулося оновлення в Уряді. Це означає, що подібні тенденції просуватимуться до рівня регіонів. Крім того, такі форуми мають прикладний характер – для регіональних та місцевих політиків.

Менеджерка проектів представництва фонду «Фрідріха Науманна за Свободу!» Ольга Омельчук зазначила, що найважливішою цінністю залишається сформована мережа: 21-й Форум сформував величезну мережу людей, які працюють у регіонах і які завдяки подібним заходам сформували своє коло спілкування.

У форумі взяв участь міський голова Геннадій Дикий. Звертаючись до учасників заходу, він відмітив велике значення даного форуму для Білої Церкви, наголосив, що в умовах децентралізації влади відбувається конкурента боротьба за створення найкращих умов як для бізнесу, так і для громади, які є тісно взаємопов’язаними між собою. Також висловив вдячність організаторам та учасникам заходу, побажав, аби цей захід пішов на користь розвитку територіальної громади міста.

Під час триденного заходу було презентовано та опрацьовано чимало актуальних тем щодо особливостей формування, засад діяльності, тенденцій та перспектив розвитку місцевих політичних команд.

Зокрема, філософ, політолог, військовий капелан, м.Київ Андрій Зелінський доповів на тему: «Про мистецтво політики».

Голова правління ЦЕГРІН  Віталій Загайний  презентував заходи для місцевих політиків у 2020 році від даного Центру.

З презентацією на тему: «Політичні команди в Україні – актуальний зріз» виступив політичний експерт, аналітик апарату ВРУ (м.Київ) Олександр Антонюк.

Директор Інституту розвитку територій, експерт з питань місцевого самоврядування та адміністративної реформи (м.Київ) Юрій Ганущак зупинився на темі: «Нова адміністративно-територіальна реальність для місцевих політичних команд».

Доповідь  на тему: «Рецепти політичного лідерства» презентувала народний депутат України, (комітет з питань протидії корупції ВР України, м.Київ) Галина Янченко.

Віктор Андрусів, візіонер, політолог, к.п.н., виконавчий директор Українського Інституту Майбутнього, м.Київ   провів моно-дискусію на тему: «Розвиток політичних команд в Україні: прогноз на 2020 рік».

В якості запрошених гостей  форуму був народний депутат України Микола Бабенко, який поспілкувалися з учасниками форуму щодо особливостей формування владних та політичних команд в Україні.

Під час проведення всіх панелей відбувалися жваві дискусії спікерів із учасниками форуму. Прозвучало чимало запитань до представників органів державної виконавчої та законодавчої влади, які  надали відповіді, окреслюючи подальший курс розвитку держави. Учасники форуму поділилися з колегами особливостями політичного процесу та механізмами формування команд в різних регіонах України.

Серед учасників  заходу також  було проведено низку ділових ігор, які передбачали взаємодію у «політичних командах».

Також учасники форуму здійснили  екскурсію до дендропарку «Олександрія».

У заході взяли участь політологи, експерти, представники органів влади та громадськості, журналісти місцевих ЗМІ та ін.

У Білій Церкві відбувся форум на тему формування та діяльності місцевих політичних команд


Опубліковано: 30 вересня 2019 року
Поділитися