У Білій Церкві відбувся бізнес-форум в рамках Європейського тижня підприємництва

13 листопада у Білій Церкві відбувся бізнес-форум в рамках Європейського тижня підприємництва – Другого індустріального тижня, який упродовж жовтня листопада 2019 року проходить в Україні за ініціативи Європейського союзу.

За підтримки Київської обласної державної адміністрації та Київської обласної ради під час різних заходів, які відбуваються у трьох містах Київщини, підприємці дізнаються, як вийти на міжнародні ринки, де знайти фінансові ресурси та як розвинути навички ведення бізнесу, покращити бізнес-клімат в країні тощо. Як зазначили під час зустрічі, перший захід відбувся у селищі Бородянка 30 жовтня ц.р., і був досить продуктивним для його учасників.

З вітальним словом до учасників форуму від імені голови Київської обласної державної адміністрації Олексія Чернишова звернулася його перший заступник Світлана Свищева. Вона наголосила, що такі зустрічі сприяють налагодженню діалогу між владою та бізнесом, допомагають підприємцям розпочати власну справу, розвиватися, виходити на зовнішні ринки. Також висловила вдячність представникам малого та середнього бізнесу, завдяки діяльності яких здійснюються податкові надходження до  бюджету Київської області; побажала продуктивної співпраці та нових здобутків.

Перший заступник голови Київської обласної ради Тетяна Семенова наголосила, що обласною радою була розроблена програма підтримки малого та середнього бізнесу, створюються нові можливості для підприємців, наголосила на важливості механізмів захисту підприємців від можливих ризиків, побажала успіхів у всіх справах.

Міський голова Геннадій Дикий, звертаючись до присутніх, наголосив, що Біла Церква – потужний індустріальний центр, і проведення цього заходу принесе багато користі для нашого міста.

«Міською радою та її виконавчим комітетом було прийнято низку важливих рішень для розвитку бізнесу. Зокрема це зменшення ставки пайової участі забудовника до 1%, починаючи з 2017 року; співпраця з Німецько-Українським Фондом, що дає змогу надавати кредити на бізнес за зменшеною відсотковою ставкою, тощо. За 8 місяців поточного року в Білій Церкві додатково було створено 3621 робоче місце. За рейтингом інвестиційної привабливості серед 100 найбільших міст України Біла Церква нині посідає 4 місце. Ми готові робити все, аби спільно розвивати бізнес, запрошувати інвесторів до нашого міста», - наголосив Геннадій Дикий.

В.о. начальника Державної податкової служби в Київській області Орест Вітик висловив вдячність представникам малого та середнього бізнесу, підкресливши, що протягом поточного року спостерігається приріст надходжень до бюджету Київської області, відмітив, що податкова служба докладатиме максимум зусиль для створення комфортних умов для підприємців, є відкритою до співпраці та діалогу.

Президент Київської обласної торгово-промислової палати Олександр Рябоконь зауважив, що за останні роки зросли обсяги та розширилася географія експорту продукції серед підприємств, які є членами торгово-промислової палати, і сьогодні такий експорт здійснюється до 124 країн світу; укладено ряд відповідних угод, здійснюється пошук партнерів, робота з просування вітчизняної продукції на зовнішні ринки тощо.

У рамках бізнес-форуму було проведено дві дискусійні панелі – «Інструмент підтримки МСП» та «Нова індустріалізація».

Під час проведення першої панелі виконавчий директор Німецько-Українського Фонду Валерій Майборода зупинився на перевагах фінансово-кредитної підтримки малого та середнього підприємництва, яка можлива завдяки співпраці підприємців, міської влади з Німецько-Українським Фондом; експерт SMEDO Олександр Бабій ознайомив присутніх з інформаційним порталом для малих та середніх підприємців та діючих програмах підтримки підприємців в Україні; менеджер проектів BRDO, Анна Небеська надала вичерпну інформацію про реєстраційні процедури, а також покрокові онлайн-інструкції для реєстрації свого виду бізнесу за допомогою державного інфо-сервісу «Start Business Challenge», до якого вже приєдналися 27 міст України. Бізнес-тренер Ірина Бистрова зосередила увагу на бізнес-акселерації стартапів, розповіла про програми підтримки бізнесу, ознайомила з проектом «Бізнес-інкубатор «UF Incubator», який був створений за підтримки державних структур. Приватний підприємець Альона Абрамова присвятила свою презентацію темі «Жінки в українському бізнесі – виклики та подальший розвиток».

Під час другої панельної дискусії спікери зосередили увагу на питаннях нової індустріалізації. Зокрема про особливості діяльності індустріального парку «Біла Церква», його досягнення та подальші пріоритети діяльності розповів керівник індустріального парку Володимир Хмурич. Про переваги та перспективи співпраці з індустріальним парку «Мироцьке» розповіли його представники  – керівник Станіслав Герман та заступник керівника Євген Чернюк. Директор виробничого акселератора INDAX, UNIT Наталія Калінкіна у своїй презентації наголосила на важливості розвитку промисловості та креативної індустрії для розвитку основних галузей економіки України, зокрема промислової, аграрної та IT. Керівник програми «Прозорі міста», Transparency International Ukraine Катерина Цибенко під час своєї  презентації розповіла, як прозорість допомагає містам бути більш дружніми до бізнесу та залучати інвесторів. На темі автоматизації бізнес-процесів на підприємстві зосередив увагу учасників форуму Андрій Смаль, представник ІТ-компанії ТОВ «Інформаційні технології України».

У рамках заходу учасники форуму мали змогу поставити спікерам ряд запитань та отримати відповіді на них. Також були проведені зустрічі у форматі b2b, що передбачали обмін інформацією між окремими представниками бізнесу з метою налагодження подальшої співпраці.

У заході взяли участь голови міст, селищ та сіл Київської області, приватні підприємці, представники іноземних фондів, банківських установ, комунальних підприємств та структурних підрозділів Білоцерківської міської ради, громадськості, журналісти регіональних ЗМІ та ін.

У Білій Церкві відбувся бізнес-форум в рамках Європейського тижня підприємництва


Опубліковано: 13 листопада 2019 року
Поділитися