У Білій Церкві відбулося Свято Першого дзвоника

1 вересня ц.р. в усіх навчальних закладах Білої Церкви відбулося Свято Першого дзвоника. У цей день розпочали навчання 19941 учнів загальноосвітніх шкіл, 2130 першокласників, 11954 студентів. У Білій Церкві працює 26 загальноосвітніх шкіл денної форми навчання, 2 – вечірньої, 13 вищих навчальних закладів та 4 професійно-технічні училища.

 

Міський голова Геннадій Дикий взяв участь в урочистій лінійці з нагоди початку навчального року, яка відбулася в Білоцерківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №7 імені генерал-полковника Геннадія Воробйова Білоцерківської міської ради Київської області.

 

«Усім школярам, а особливо першокласникам, зичу ходити до школи із бажанням навчатися, бачити своїх друзів, учителів. Адже тільки з розумними, освіченими, молодими й успішними людьми наша держава буде також успішною і знаною в усьому світі. Переконаний, вам на уроках розкажуть про життєвий шлях Геннадія Воробйова, якого, на жаль, з нами немає. Це найкращий син України і нашого міста, пам’ять про нього завжди житиме в цій школі. Коли розпочалися події в 2014 році, генерал Воробйов був командувачем Сухопутних військ. І коли його змусили виводити війська проти мирних громадян, він відмовився це робити. Це гідна, шанована людина», - наголосив міський голова Геннадій Дикий:

 

Міський голова зачитав рішення Білоцерківської міської ради від 29.06.2017 р. «Про перейменування Білоцерківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7 Білоцерківської міської ради Київської області». Згідно з цим рішенням даній школі присвоєно ім’я генерала-полковника Геннадія Воробйова, який навчався у Білоцерківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №7.

 

Спільно з батьком генерала-полковника Геннадія Воробйова Петром Воробйовим міський голова вручив директору школи Наталії Шуліпі текст даного рішення.

 

До присутніх звернувся заступник командувача оперативного командування «Північ» полковник Віталій Покотило, який наголосив, що з починаючи з цього року шефство над Білоцерківською загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів №7 імені генерала-полковника Геннадія Воробйова бере на себе 72 окрема механізована бригада.

 

З вітальним словом виступила директор Білоцерківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №7 імена генерал-полковника Геннадія Воробйова Наталія Шуліпа, напутні слова школярам сказав отець Віталій.

 

Під час заходу з віршами виступили першокласники, учні школи подарували творчі номери, а майбутні випускники на знак вдячності та гостинності піднесли почесним гостям запашний коровай.

 

Право надати перший дзвоник у новому навчальному 2017/2018 навчальному році надали випускнику школи Войничому Владиславу та першокласниці Мацюк Ангеліні.

 

Пам’ять героїв, які віддали життя за Україну, вшанувати хвилиною мовчання.

 

У заході взяли участь: батько генерала-полковника Геннадія Воробйова Петро Воробйов, в.о. начальника управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Вікторія Баранова, вчителі та батьки школярів, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

У Білій Церкві відбулося Свято Першого дзвоника


Опубліковано: 01 вересня 2017 року
Поділитися