У Білій Церкві стартував грантовий проект з підвищення фахового рівня педагогів, які працюють з дітьми, що мають особливі освітні потреби

11 травня для керівників закладів загальної середньої освіти на базі БНВО «ЗОШ № 15 – ДЮСОК» був проведений «круглий стіл» про початок грантового проекту в Білій Церкві: «Підготовка педагогів до роботи з дітьми з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного середовища». Дана ініціатива реалізується в рамках проекту «Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні», який впроваджується Асоціацією міст України спільно з Норвезькою асоціацією місцевих регіональних влад за фінансової підтримки МЗС Норвегії.

 

Даний проект був представлений на конкурсну комісію Асоціації міст України та був визнаний кращим серед 55 проектів, які були представлені громадами міст України.

 

З вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Геннадій Дикий, який у своєму виступі наголосив, що Біла Церква лідирує за розвитком інклюзивної освіти, і це важливо насамперед для дітей з особливими потребами, аби вони змалечку мають звикати спілкуватися та відчувати себе на рівних з іншими дітьми. Також висловив переконання, що Біла Церква і надалі буде серед лідерів в Україні за даним напрямком роботи, а навчальні заклади облаштовуватимуться всім необхідним, аби в місті не було дітей, які б відчували себе неповноцінними.

 

Заступник директора Агенції стратегічного розвитку Білої Церкви Оксана Сахарова відмітила, що даний проект є пілотним не тільки для Білої Церкви, але й для Київської області, і весь здобутий досвід у реалізації проекту буде переданий та поширений серед усіх, хто ним зацікавиться.

 

Під час засідання «круглого столу» присутні ознайомилися зі змістом проекту, ідеєю його створення, метою, завданнями, що будуть реалізовані, цільовою аудиторією; дізналися, як саме буде здійснюватися підготовка педагогів до роботи в інклюзивному середовищі, тощо.

 

У засіданні «круглого столу» взяли участь представники структурних підрозділів міської ради, громадських організацій, комунальних підприємств, директори, педагоги шкіл, батьки та ін.


Відео до теми: https://youtu.be/brSGsYPKuyM

У Білій Церкві стартував грантовий проект з підвищення фахового рівня педагогів, які працюють з дітьми, що мають особливі освітні потреби


Опубліковано: 15 травня 2018 року
Поділитися