У Білій Церкві презентували художній фільм «Кіборги»

08 грудня в Білій Церкві відбувся прем’єрний показ художнього фільму «Кіборги». Захід був організований КП БМР «Кінотеатр ім.О.Довженка» (директор – Леонід Бабко) – на знак вдячності і великої поваги Героям, які захищали і захищають територіальну цілісність України. Тож безпосередньо учасники АТО, волонтери мали змогу відвідати сеанс безкоштовно.

 

Захід розпочала  талановита співачка й поетеса Данієла Ямпольська, яка зачитала власний вірш, присвячений Героям України, та пісню «Повертайся живим».

 

Перед тим, як перейти до перегляду стрічки, присутні щирими оплесками, стоячи, вітали воїнів АТО, а також таких Героїв, як Сергій Кузьмін, Валерій Синєбок, Олег Кобзаренко, Сергій Амбарцумян, Михайло Кучер – їх відзначили спеціальними подарунками. Також була присутня сім’я Сергія Чопа, який загинув у селищі Піски, та брат легендарного лікаря, Героя України Ігоря Зінича – Петро. Виступаючи перед присутніми, він сказав, що вихід на екран цього фільму – велика подія для України, для Героїв, які пройшли пекло війни. А також висловив вдячність режисеру стрічки Ахтему Сеїтаблаєву та висловив думку, що фільм повинен мати продовження:

 

«Люди мають знати все, що відбувається – не в АТО, бо насправді це не АТО, а війна, яка триває і надалі… Я думаю, що Україна переможе!».

 

Представник Білоцерківської волонтерської групи Юлія Скотар поділилася спогадами про  поїздку в зону АТО, а саме в район Донецького аеропорту, а також висловила вдячність усім воїнам.

 

«У кінці 2014 року ми приїздили в селище Опитне, що неподалік від Донецького аеропорту. Приїхали ми досить пізно, саме коли розпочався бій. Ми бачили цей бій, перебуваючи неподалік, за півкілометра, і ми розуміли, що нічого вдіяти не можемо. Ці емоції важко порівняти з чимось – настільки вони сильні… І коли тут, у мирному житті, інколи опускаються руки, ти розумієш, що буває набагато гірше. Я вдячна і вклоняюся кожному воїну», - зазначила волонтер.

 

Повнометражна стрічка режисера Ахтема Сеїтаблаєва розповідає про українських Героїв, які протягом 242 днів захищали Донецький аеропорт. Фільм можна назвати історичним, адже він – про ті події, знати про які має кожен українець. На думку самого режисера, це фільм не про війну, а про мир – на тій землі, яку нині ми боронимо від східного агресора.

 

Фільм розповідає історію одного двотижневого бойового чергування у вересні 2014 року. Добровольча група військових уперше приїжджає до Донецького аеропорту імені Сергія Прокоф’єва. Стратегічно важливий об’єкт на цей момент уже чотири місяці захищають українці в умовах постійної війни. Це місце зведе різних людей, які хочуть тільки одного – щоб їхня країна була надійно захищена, щоб їхні мами, дружини і діти були в безпеці.

 

Варто відмітити, що в Україні діє акція під хештегом  #янебайдужий, у рамках якої від кожного проданого квитка на фільм «Кіборг» відраховується 5 гривень у фонд допомоги постраждалим бійцям та їхнім родинам.

 

У заході взяли участь військовослужбовці – учасники АТО та члени їхніх родин, волонтери, представники громадських організацій, громадськість міста.


Опубліковано: 11 грудня 2017 року
Поділитися