Цінуймо мир – у сім’ї, країні та світі

12 жовтня у Білій Церкві відбулося відкриття фотовиставки «Цінуймо мир», яка створена в рамках проекту   Товариства Червоного Хреста України за підтримки Уряду Японії через Міжнародну Федерацію Червоного Хреста та Червоного Півмісяця. Даний проект на території міста реалізується третій рік поспіль та спрямований на надання допомоги людям, що постраждали від конфлікту на сході країни.

 

Від імені міського голови Геннадія Дикого до присутніх звернулася його заступник Ольга Настіна: «Кожна з представлених картин ілюструє життя родин учасників АТО. Представлені роботи підкреслюють, що саме сім’я, любов є найголовнішим у житті людини, і цей проект є важливим для Білої Церкви. Кількість сімей, які мають втрати, на жаль, збільшується. І саме для таких родин важливе згуртування та взаємопідтримка».

 

Ольга Настіна висловила вдячність Білоцерківській організації Товариство Червоного Хреста України, наголосивши, що вона виконує важливу місію, а також спонсорам та партнерам, які долучилися до проведення виставки.

 

Представник Посольства Японії в Україні Ікута Ясухіро зазначив, що за підтримки уряду Японії створюється низка проектів та заходів, спрямованих на допомогу населенню України та Білої Церкви зокрема.

 

У своїх виступах присутні наголосили, що поточний рік є роком Японії в Україні, і вже протягом 25 років уряд Японії підтримує Україну у важкі часи. У рамках програми, яка реалізується за підтримки Уряду Японії, було надано допомогу понад 5 тис. людям, які її потребували. У межах  психосоціального компоненту проекту проводиться низка заходів, а зокрема арт-заняття для дітей та дорослих, кіноклуби, майстер-класи, групи взаємодопомоги для дружин демобілізованих та окремо для демобілізованих, тренінгові заняття тощо. У рамках медичного компоненту  проекту демобілізовані також отримували медичне обладнання та медикаменти.

 

Варто відмітити, що героями фотовиставки стали демобілізовані військовослужбовці, які брали участь у збройному конфлікті на сході України, та члени їхніх сімей. На фотополотнах вони розповіли емоційні історії про те, як участь у військових діях поділила їхнє життя на «до» та «після». Як змінилися їхні цінності та пріоритети. Автор робіт – фотограф Роман Наумов.

 

У заході взяли участь: голова Представницва Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця в Україні Горхмаз Гусейнов, народний депутат України Хвича Мепарішвілі, представник Національного Комітету Товариства  Червоного Хреста України Анна Діденко, голова Білоцерківської організації Товариство Червоного Хреста України Галина Кожедуб, керівник спеціалізованого формування Білоцерківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді «Служба підтримки ветеранів, учасників бойових дій, антитерористичної операції та членів їх сімей» Дмитро Яценко, герої виставки – демобілізовані військовослужбовці з рідними, представники громадськості та журналісти місцевих ЗМІ.

Цінуймо мир – у сім’ї, країні та світі


Опубліковано: 13 жовтня 2017 року
Поділитися