Тролейбусний парк збільшено

27 грудня до Білої Церкви з Угорщини прибули чотири  тролейбуси Ікарус-280т.

Рішення про закупку додаткових тролейбусів було прийнято для збільшення кількості одиниць техніки, які обслуговують місто. Адже на сьогодні наявних тролейбусів недостатньо для перевезення  білоцерківців  в години пік. Пасажиромісткість даної моделі 150 пасажирів. Ці тролейбуси  суттєво поліпшать якість надання послуг з перевезень.

Закупку тролейбусів було здійснено через систему Прозорро і це дозволило зекономити близько 120 тис.грн. Вартість чотирьох тролейбусів разом з доставкою і оформленням необхідних документів, при перетині кордону,  склала 2,88млн.грн.,тобто 720 тис.грн за одиницю.  Для порівняння: придбання одного нового тролейбусу вітчизняного виробництва базової комплектації коштувало б для бюджету близько 4 млн.грн.

Як зазначив директор КП «Тролейбусне управління» Руслан Степанський:  «Зараз в міському бюджеті недостатньо коштів для закупівлі нових тролейбусів, а  поповнення парку за рахунок вживаних тролейбусів з Європи це найоптимальніший варіант.  При виборі моделей тролейбусів розглядався варіант закупівлі  Шкоди, проте,  через низку причин, зупинилися на Ікарусах.

Раніше ці тролейбуси здійснювали перевезення  в Будапешті , в місті, де знаходиться завод по їхньому  виробництву. За  час їхньої експлуатації  виконувалися капітальні ремонти, а перед відправкою в Білу Церкву було здійснено всі необхідні регламенті роботи  і тому,  вони знаходяться в гарному стані і є готовими до експлуатації».

В тролейбусах існує система заходів, які підвищують безпеку перевезень, а саме: ізоляція сходинок, звукові сигнали перед закриттям дверей, антиковзне покриття та інші запобіжники, які попереджають можливість травмування пасажирів. Крім того, тролейбуси обладнанні пристроями для оголошення зупинок та засобами для обігріву салону. Загалом, закуплені тролейбуси мають ряд переваг щодо безпеки, комфорту та загального стану транспортних засобів, порівняно з деякими одиницями, які зараз експлуатується в місті.

Тролейбуси вийдуть  на лінію найближчим часом, відразу після того, як водії пройдуть стажування та буде пройдено процедуру сертифікації та отримання необхідних дозволів.



Опубліковано: 27 грудня 2016 року
Поділитися