Тренінг для розпорядників бюджетних коштів

29 липня, за сприяння міського голови Геннадія Дикого,  виконавчим комітетом міської ради та ГО «Центр локального самоврядування» проведено  тренінг на тему: “Запровадження системи е-закупівель ProZorro на місцевому рівні”. На заході були присутні представники підрозділів міської ради, підпорядкованих установ, підприємств та організацій, що є розпорядниками бюджетних коштів.

В програмі заходу було декілька питань, а саме: загальний огляд електронної системи, визначення порогів при застосуванні електронної системи закупівель.

Крім того, Бойко Надія - представник навчально-консультаційного відділу ДП "Зовнішторгвидав України" зупинилася та детально розказала присутнім про процедуру допорогових закупівель. 

Слід зазначити, що згідно даних Білоцерківського управління Державної казначейської служби України у Київській області, в місті обліковується 53 розпорядника бюджетних коштів місцевого бюджету. Станом на 29 липня 2016 року до системи електронних публічних закупівель підключені всі розпорядники бюджетних коштів, якими  проведено закупівлі на загальну суму 1,3 млн.грн. Економія коштів складає 96,1 тис.грн або 6,7% від загальної суми запланованих закупівель. 

Крім того, на виконання положень Закону України «Про публічні закупівлі» та з метою залучення  комунальних підприємств, установ та організацій міста до використання процедури електронних закупівель розроблений проект рішення Білоцерківської міської ради «Про затвердження Положення про впровадження та експлуатацію в місті Біла Церква системи електронних закупівель». Вищезазначений проект рішення пройшов усі процедури розгляду згідно Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» та буде винесений на розгляд сесії міської ради.



Опубліковано: 30 липня 2016 року
Поділитися