Тетяна Подашевська: “В основу реформування медицини покладено здоров’я кожної людини”

На цьому наголосила заступник голови Київської облдержадміністрації Тетяна Подашевська під час відвідування дитячої лікарні у місті Боярка Києво-Святошинського району.

- Реалізовуючи медичну реформу на Київщині, влада спрямовує всі зусилля на забезпечення кожного мешканця області, незалежно від місця проживання, доступною та якісною медициною, - зазначила Тетяна Подашевська. – Сьогодні важливо, щоб людина не залишалася наодинці зі своєю проблемою, яку не в змозі самостійно вирішити. Президент України чітко визначив, що в основу реформування медицини покладено саме здоров’я людини, тому ми повинні почути кожного, а також надати допомогу та підтримку громадянам, які цього потребують.

Під час поїздки до Боярки заступниця губернатора ознайомилася з роботою відділення передчасно новонароджених та патології новонароджених дітей на 20 ліжок, неврологічного відділення на 40 ліжок, відділення анестезіології та інтенсивної терапії для дітей старшого віку. Загалом у дитячій лікарні міста понад 15 відділень, де надається допомога хворим за різними напрямками.

Як повідомила головний лікар Галина Мещерська, у відділенні передчасно новонароджених та патології новонароджених надається допомога малюкам, які народилися передчасно та з малою вагою. Малюків поміщають у кювет, де для них створюють штучні умови материнського середовища. Там вони перебувають до того часу, поки не набирають відповідну масу тіла. У відділені є кювези, слідкуюча апаратура (кардіомоніторинги, пульсаксіметри, інфозимати) – пристрої за допомогою яких можна вводити необхідні лікарські засоби з повільною швидкістю.

На базі неврологічного відділення функціонує центр медичної реабілітації для дітей з органічним ураженням ЦНС. У відділені працює лікар ортопед, логопед, психолог, інструктори з ЛФК та масажу. Лікування та реабілітацію тут можуть проходити діти з 1 місяця й до 18 років. Тут створені всі належні умови для того, щоб діти якнайшвидше могли адаптуватися до життя в соціумі.  

Відділення анестезіології та інтенсивної терапії для дітей старшого віку розраховане на 6 ліжок, там на лікуванні перебувають діти, які потребують реанімаційних заходів.  У відділенні є апарати штучної вентиляції легень, слідкуюча апаратура, кювези, столики з підігрівом і кваліфіковані підготовлені лікарі.

За словами Тетяни Подашевської, лікарня оснащена відповідним обладнанням, яке необхідне для лікування та реабілітації передчасно народжених діток.

- Нова модель медичного обслуговування спрямована на створення відповідних умов лікування та своєчасне надання допомоги кожній людині, яка цього потребує, - зазначила Тетяна Подашевська. - З малюками працюють висококваліфіковані спеціалісти галузі охорони здоров’я, а також створені всі комфортні умови для перебування дітей та батьків.

 Прес-служба Київської облдержадміністрації



Опубліковано: 28 жовтня 2013 року
Поділитися