Тетяна Подашевська: “Турбота про ветеранів – наш обов’язок”

Сьогодні у приміщенні Київської обласної державної адміністрації відбулося засідання громадської ради за участю заступника голови Київської облдержадміністрації Тетяни Подашевської, голови громадської ради Миколи Матьори, голови Київської обласної організації ветеранів Миколи Томашова, а також членів громадської ради.

Під час засідання учасники обговорили ряд питань, які стосувалися діяльності громадської ради, зокрема, питання співпраці представників ветеранських організацій з владою щодо надання соціальних послуг найуразливішим категоріям населення.

Як повідомила заступник голови Київської облдержадміністрації Тетяна Подашевська, зусилля влади спрямовані на те, аби допомогти людям, які потребують підтримки від держави.

- Сьогодні ми як представники влади повинні йти до ветеранів, адже саме ці люди захищали та відбудовували нашу державу задля щасливого майбутнього наступних поколінь. Реалізуючи соціальні ініціативи Президента України, ми повинні вивчати проблеми кожної людини та створювати всі належні умови життя для ветеранів, - зазначила Тетяна Подашевська. – Ви являється носіями неоціненого життєвого досвіду, який так важливий для розвитку сучасного суспільства, тому саме питання соціального захисту ветеранів для нас є першочерговим.

Наразі в області започатковано мережу соціальних магазинів для ветеранів, функціонує програма «Турбота», фінансування якої щорічно зростає на сотні тисяч гривень. Цією програмою передбачено не тільки вирішення разових питань матеріальної допомоги, забезпечення ліками, коштами на протезування, реабілітацію, а й комплексне вирішення питань через соціальні програми і проекти.

Не залишається поза увагою й той факт, що на даному етапі ведеться співпраця влади та громадських організацій як рівноправних партнерів у вирішенні питань місцевого значення. Також для участі у прийнятті обласних управлінських рішень керівників найбільших громадських організацій введено до складу колегії облдержадміністрації.

- Для вирішення нагальних питань ветеранських організацій ми повинні активно співпрацювати з представниками влади, які сприяють тому аби наші соціальні проблеми вирішувалися з успіхом, а це в свою чергу забезпечує ветеранським організаціям належний розвиток та сприятливі умови діяльності, - зазначив Микола Томашов.

Прес-служба Київської облдержадміністрації



Опубліковано: 22 жовтня 2013 року
Поділитися