Тетяна Подашевська: “Поліпшення якості медичного обслуговування населення – пріоритет у діяльності влади”

На цьому наголосила заступник голови Київської облдержадміністрації Тетяна Подашевська під час відвідування Міжрегіонального центру гемодіалізу у м. Біла Церква.

- Реалізовуючи медичну реформу на Київщині влада спрямовує всі зусилля на забезпечення кожного мешканця області доступною та якісною медициною. Сьогодні Глава держави неодноразово наголошує на підвищенні якості обслуговування хворих, адже саме людина стоїть в основі реформування цієї галузі, - зазначила Тетяна Подашевська. - Нова модель медичного обслуговування спрямована на створення відповідних умов лікування та своєчасне надання допомоги кожній людині, яка цього потребує.

Один з найпотужніших центрів гемодіалізу в Україні функціонує на базі Білоцерківської міської лікарні №2. Найновіші та найсучасніші потужності такого центру дозволяють забезпечити лікуванням потреби жителів десяти південних районів області. Цьогоріч для закладу з обласного бюджету було виділено 13 мільйонів гривень для лікування хворих з нирковою недостатністю.

- Піднесення медицини на новий рівень розвитку - це той орієнтир на що спрямовані соціальні ініціативи Президента України. Реконструкція, реорганізація та відбудова медичних закладів спрямовано в напрямку удосконалення їх роботи задля надання своєчасної медичної допомоги усім жителям регіону, незалежно від місця проживання та віддаленості від центру, - сказала Тетяна Подашевська.

За словами головного лікаря Білоцерківської міської лікарні №2 Ніни Головенко на сьогоднішній день у Міжрегіональному центрі гемодіалізу надається допомога 86 особам з нирковою недостатністю, загалом заклад може обслуговувати близько 150 осіб. Центр працює фактично без вихідних за виключенням неділі – санітарного дня.

- Наразі в закладі у нас проходять діалізне лікування 34 хворих з м. Біла Церква та 51 з інших районів області. Всі пацієнти обслуговуються у три зміни, перерва лише вночі, що є обов’язковим у дотриманні відповідних норм з технічної обробки апаратів. Ми створюємо всі необхідні умови для належного лікування наших пацієнтів та максимум підлаштовуємося під їх час та потреби. - сказала Ніна Головенко. – У центрі ми маємо 20 апаратів «штучна нирка», цих потужностей повністю вистачає на всіх пацієнтів, які проходять медичне лікування.

У свою чергу завідуюча Міжрегіонального центру гемодіалізу Інна Мосійчук повідомила, що кожного дня у центрі відбувається близько 50-60 процедур діалізного лікування. Хворі у залежності від стадії захворювання відвідують заклад три-чотири рази на тиждень, тривалість процедури становить 3-4 години.

- Функціонування цього центру дає можливість людям з нирковою недостатністю жити повноцінним життям. Після проходження сеансу лікування у хворого помітно змінюється якість очищення крові, що проявляється у самопочутті цієї людини, - сказала Інна Мосійчук.

У центрі є також 10 нефрологічних ліжок, які призначені для госпіталізації та відповідно підготовки хворих до проходження курсу процедур гемодіалізу.

Також завідуюча відділенням гемодіалізу наголосила, що процедури здійснюються для пацієнтів безкоштовно, за рахунок фінансування з обласного бюджету. Вартість однієї такої процедура становить близько 1500 тис. гривень, включаючи витратні матеріали та ліки. Вік пацієнтів, які проходять лікування також різній наймолодшому хворому 21 рік, а найстаршому – 76. Для родичів та близьких пацієнтів, які супроводжують хворих, передбачена кімната відпочинку, де створені комфортні умови для відпочинку.

Прес-служба Київської облдержадміністрації



Опубліковано: 10 жовтня 2013 року
Поділитися