Технології розумного міста допоможуть Білій Церкві стати комфортним і сучасним містом.

Наразі експерти та учасники, що підписалися під Меморандумом про співпрацю 20 січня 2016 року продовжують роботу над «Стратегією розвитку Білої Церкви» – документом, який відкриває місту можливості для подальшого розвитку, залучення інвестицій, створення робочих місць, покращення якості послуг для мешканців.

В рамках цієї роботи 8 лютого відбулася перша експертна сесія щодо розробки Стратегії розвитку міста на тему: «Візія та стратегічне бачення розвитку міста». До обговорення були запрошені громадські активісти міста, голови фракцій та постійних комісії Білоцерківської міської ради.

Вікторія Подгорна, яка є підписантом Меморандуму від ГО «Громадська рада СМАРТ-СІТІ» презентувала концепцію "розумного міста" як сучасну модель розвитку. В її основу покладено взаємозв'язок трьох ключових компонентів: людей (громади), технологій та даних. Завдяки цій концепції планується не лише підвищити якість життя та оновити фізичну та технологічну інфраструктуру міста, але й створити необхідні умови для активного розвитку людського капіталу та економічного зростання.

Присутні на заході мали змогу надати свої пропозиції у визначенні стратегічних пріоритетів «розумного» розвитку міста. Крім того, всі активні білоцерківці теж зможуть долучитися до опитування. Для цього потрібно заповнити анкету за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/1xSiw6UD1nI271WPc10Nwg_4SDXGde3WCtgJp-a_104c/viewform?ts=56b9a644&edit_requested=true

Під час обговорення модератор Надія Копаниця допомогла учасникам в легкий та зручний спосіб визначити пріоритетні напрями розвитку міста. Вони визначили проблеми, які на їхній погляд потребують вирішення, що в свою чергу дозволить ефективно  розвивати місто.

 Результати цього обговорення  та опитування мешканців будуть враховані при формуванні «Візії та стратегічного бачення розвитку міста».



Опубліковано: 09 лютого 2016 року
Поділитися