Театральна студія "Пролог" Білоцерківського НВО "Перша Білоцерківська гімназія-школа І ступеня" - абсолютні переможці обласного конкурсу накраще виконання творів Григорія Сковороди

24 листопада 2017 року Національний історико-етнографічний заповідник «Переяслав» у рамках держаних заходів, присвячених 295-й річниці з дня народження Григорія Сковороди, провів заключний етап обласного конкурсу на краще виконання творів власне Г. С. Сковороди та присвячених його життю і творчості.

 

 До участі в конкурсі запрошувалися учасники театральних гуртків, студій, учнівська та студентська молодь Київської області. Конкурсанти змагались у двох номінаціях «Декламація творів» та «Літературно-музична композиція».

 

Артистичність виконання, розуміння твору, оригінальність, індивідуальність творчих прийомів, різноманітність та складність виконання оцінювало журі в складі:

 

Губенко Валентина Валеріївна – заступник голови Переяслав-Хмельницької міської ради з гуманітарних питань; Колибенко Олександр Володимирович – кандидат історичних наук, заступник генерального директора НІЕЗ «Переяслав» з наукової роботи; Шкира Ольга Іванівна – заслужений працівник культури України, директор бібліотеки Переяслав-Хмельницького педагогічного університету; Колос Микола Григорович – заслужений працівник культури України, який отримав дане звання за досягнення у розвитку художньої самодіяльності; Павлик Наталія Миколаївна – літературознавець, етнограф, член Національної спілки письменників України.

 

У програмі конкурсу було заявлено 21 номер, участь узяв 91 конкурсант.

 

Білу Церкву на конкурсі представляла театральна студія “Пролог” Білоцерківського навчально-виховного об’єднання  «Перша Білоцерківська гімназія-школа І ступеня» під керівництвом Яковенко Тетяни Степанівни.

 

Діти отримали сертифікати учасника обласного конкурсу, переможці були відзначені дипломами та грошовими винагородами від Заповідника.

 

Переможцем (І місце) в номінації «Декламація віршів» стала  Анастасія Василюк, учениця 11 класу БНВО «Перша Білоцерківська гімназія-школа І ступеня».

 

У номінації «Літературно-музична композиція» І місце також вибороли представники Білої Церкви - Театральна студія «Пролог» Білоцерківського навчально-виховного об’єднання  «Перша Білоцерківська гімназія-школа І ступеня».

 

Обласний конкурс на краще виконання творів Г. С. Сковороди та присвячених його життю і творчості було започатковано з нагоди святкування 290-річчя з дня народження видатного українського філософа. Він проходить раз на 5 років. Проведення Конкурсу допомагає глибшому осмисленню вчення філософа, усвідомленню його творчості для національної та світової культури. Сприяє встановленню творчих контактів, обміну досвідом між колективами та художніми керівниками. Наступний відбудеться в 2022 р. з нагоди 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди.

 

Користуючись нагодою, після завершення конкурсу, вихованці театральної студії Прологвідвідали музей Г.С. Сковороди  та Переяслав-Хмельницький педагогічний університет ім. Г.С. Сковороди.

 

Театральна студія "Пролог" Білоцерківського НВО "Перша Білоцерківська гімназія-школа І ступеня" - абсолютні переможці обласного конкурсу накраще виконання творів Григорія Сковороди


Опубліковано: 27 листопада 2017 року
Поділитися