Свято Івана Купала в місті Біла Церква

06 липня в м. Біла Церква відбувся ряд заходів з нагоди проведення  свята Івана Купала.  Купайла є одним з найпопулярніших і містичних свят серед слов'ян. Це ніч єдності з природою, незвичайних традицій, цікавих обрядів.

В рамках свята в бібліотеках міста організовано заходи. Зокрема,  дитяче свято етнографічна подорож «У Купальську ніч щасливу, що дарує казку й диво», на яку були запрошені наймолодші користувачі бібліотеки. Майстер-клас по виготовленню купальських віночків для дітей літнього табору «Літограй», етнографічна подорож «Ясніє в кожній квітці дивина» та ін.

 В парку культури та відпочинку ім. Т.Г.Шевченка проведено рукомесло - майстер-клас з плетіння вінків «Солом’яник запалає – про Купайло нагадає» для вихованців ЦСПРД "Злагода" та дітей з батьками, які гуляли у парку.

 В ході урочистостей відбувся пісенно-танцювальний марафон «Ой на Івана та й на Купала». Жителі міста мали змогу відвідати майстер- класи з плетіння вінків, прикладного ужиткового мистецтва, переглянути виставки – продажі виробів hand made, фестиваль вуличної їжі, фотозони.

 Організована розважальна програма для дітей «Анімація на піску», командний конкурс «Замок на піску», командне перетягуванню канату -  «Хто сильніший», купальська дівоча акція - «Вплети щастя у вінок» та інші конкурси, ігри, розваги. Не обійшлося святкування без традиційного «купання» Марени,  дефіле у вінках, прохід Купальською аркою, пускання вінків.

Цього дня, всі бажаючі мали можливість прийняти участь в змаганнях з пляжного волейболу та баскетболу, які було організовано за сприянням БФ «Рух молоді». В церемонії нагородження переможців змагань цінними призами взяв участь депутат Білоцерківської міської ради Дмитро Поліщук.

По завершенню святкової програми відбулося запалення Купальського вогнища, вогняне шоу «Купальські вогні».

В заході взяли участь міський голова Геннадій Дикий, жителі міста, громадськість та журналісти місцевих ЗМІ.

 

 



Опубліковано: 07 липня 2016 року
Поділитися