Свято людей тієї професії, від яких залежить якість та безпечність продуктів харчування та здоров’я людей, які їх споживають

Професійне свято День працівників ветеринарної медицини в Україні відзначається у другу неділю серпня. Встановлено свято Указом Президента України за ініціативою Міністерства аграрної політики в 2001 році. Святкується фахівцями ветеринарами традиційно. В 2019 році День працівників ветеринарної медицини припадає на 11 серпня. Напередодні, 09 серпня, для працівників сфери, які працюють у Білій Церкві було організовано урочистий захід та святковий концерт у Київському академічному обласному музично-драматичному театрі ім.П.Саксаганського. Крім того, нагодою для свята й стала 25-річниця створення служби ветеринарної медицини в м.Біла Церква.

Перед присутніми виступив начальник Білоцерківського міського управління державної служби України  з питань безпечності  та захисту споживачів у Київській області Володимир Вовкотруб, який привітав присутніх із святом. Розповів про етапи становлення  ветеринарної служби за 25 років у Білій Церкви, виклики, які вона долала, аби забезпечувати благополуччя жителів міста, згадав всіх керівників установи  та ветеранів, які внесли вагомий вклад в її розвиток. Зупинився на щоденному розвитку служби, яка йде в ногу із сучасними вимогами, виконує всі завдання нового законодавства, яке відповідає світовому та загальноєвропейському рівню.  

 Володимир Вовкотруб подякував всім спеціалістам сфери за щоденну працю, відмітив, що  служба вдало впроваджує світові підходи, прикладом цього є акредитація їх лабораторії  по високих вимогах міжнародного стандарту ISO 17025 та ін. Рівень фахівців та наявного обладнання відзначено й Держпродспоживслужбою України, адже Білоцерківській ветеринарній службі доручено проводити державний ветеринарний контроль якості продуктів харчування у таких регіонах як: Рокитне, Кагарлик, Ржищев, Володарка та ін. На сьогодні колектив налічує близько 80 висококваліфікованих фахівців.

Від імені міського голови Г.Дикого працівників галузі ветеринарної медицини привітав в.о.міського голови, секретар Білоцерківської міської ради Вадим Кошель. Він відмітив, що кожен з нас так чи інакше стикається із тваринним світом, аби це співіснування було  безпечним -контролює дана служба: «Хоча й тисячам мешканцям ваша робота не помітна, проте ми добре знаємо надзвичайну важливість вашої діяльності у забезпеченні санітарно-ветеринарного контролю за якість продуктів харчування. Бажаю вам та вашим родинам усього найкращого». 

Присутні також отримали вітання від начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області Олени Матвієнко, представника  Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, першого проректора Білоцерківського національного аграрного університету Віталія Новака, голови Білоцерківської районної державної адміністрації  Володимира Шевченка та багатьох інших партнерів та друзів.

Всі виступаючі вітаючи працівників ветеринарної медицини відзначали їх вагомий внесок у забезпечення ветеринарного і епізоотичного благополуччя, ветеринарно-санітарної безпеки продуктів тваринництва та охорони навколишнього середовища та вручили почесні грамоти, грамоти, подяки від своїх установ колективу Білоцерківського міського управління державної служби України  з питань безпечності  та захисту споживачів у Київській області, його керівнику та працівникам.

У заході взяли участь представники місцевих ЗМІ. В рамках урочистостей відбувся святковий концерт.

Свято людей тієї професії, від яких залежить якість та безпечність продуктів харчування та здоров’я людей, які їх споживають


Опубліковано: 09 серпня 2019 року
Поділитися