Сучасний лабораторний аналізатор крові – у Білоцерківському онкодиспансері

26 листопада у Білій Церкві у клінічно-діагностичній лабораторії  Комунального закладу Київської обласної ради «Білоцерківський обласний онкологічний диспансер» презентували автоматичний гематологічний аналізатор крові ABX Micros ES 60 (виробник - «HORIBA ABX», Франція). Обладнання було придбано завдяки співфінансуванню німецькою благодійною організацією «Хоф-Шлютер» (керівник Петер Новотні) та приватними підприємцями Білої Церкви. Його вартість становить більше 200 тис.грн.

Варто наголосити, що гематологічний аналізатор дає змогу своєчасно і якісно робити точний аналіз крові за 18 показниками та отримувати за годину 60 результатів аналізів. Це значно спрощує роботу працівникам лабораторії. До того ж, апарат дає змогу визначити, як саме ті чи інші процедури, а зокрема хіміотерапія, опромінення, впливають на хворого, допомагає запобігти ускладненням хвороби.

Під час заходу заступник міського голови Інна Новогребельська наголосила, що Білоцерківський обласний онкологічний диспансер потребував саме такого апарату, адже рівень онкологічних захворювань у нашому місті, на жаль, лишається високим, і як голові робочої групи з питань надання матеріальної допомоги по програмі «Турбота», їй часто доводиться вирішувати питання надання такої допомоги для лікування онкозахворювань.

«Від імені міського голови Геннадія Дикого та жителів міста висловлюю вдячність німецькій благодійній організації «Хоф-Шлютер» (керівник Петер Новотні), директору Міжнародного благодійного фонду «Друзі – дітям Чорнобиля» Миколі Дашкевичу, а також меценатам та підприємцям міста. Зокрема це приватний підприємець Леонід Глиняний, генеральний директор «Маревен Фуд Україна» Май Ван Мінь, директор ТОВ «Білоцерківрозгрупторг» Іван Павленко, фізичні особи-підприємці Андрій Тітов, Андрій Поєзжаєв, Наталія Довгаль, Олександр Карпухно. Бажаю білоцерківцям бути здоровими і витрачати кошти не на лікування, а на більш приємні потреби», - наголосила Інна Новогребельська.

Директор Міжнародного благодійного фонду «Друзі – дітям Чорнобиля», депутат Білоцерківської міської ради Микола Дашкевич відмітив, що представники німецької благодійної організації «Хоф-Шлютер» – Петер, Хельга та Андре Новотні, дізнавшись під час останнього візиту, Біла Церква потребує такого обладнання, погодилися долучитися до його придбання, частково виділивши необхідну суму коштів, а також висловили готовність співпрацювати у даному напрямку і надалі. 

Головний лікар КЗ КОР «Білоцерківський обласний онкологічний диспансер» Ярослав Колеснік ознайомив присутніх із роботою обладнання, а також наголосив, що для пацієнтів, які стоять на обліку в онкодиспансері, діагностика проводиться безплатно.

Закликаємо всіх білоцерківців бути небайдужими до власного здоров’я, вчасно звертатися по медичну допомогу, адже від цього – в разі виявлення захворювання – залежить результат та успішність лікування.

Зазначимо, що на даний захід були запрошені приватні підприємці та спонсори, аби вони мали змогу особисто переконатися, що кошти, які вони надали, були дійсно спрямовані на придбання необхідного для міста обладнання.

У заході взяли участь медичні працівники, представники громадськості, журналісти місцевих ЗМІ.

Сучасний лабораторний аналізатор крові – у Білоцерківському онкодиспансері


Опубліковано: 27 листопада 2018 року
Поділитися