Стратегія розвитку м.Біла Церква на стадії обговорення

Сьогодні міський голова Геннадій Дикий підписав проект рішення про затвердження Стратегії розвитку м.Біла Церква до 2025 року.  І тепер документ виносять на обговорення громади.

«Стратегія розвитку міста –це практика, яку застосовують всі успішні міста світу. Розробка проекту для Білої Церкви тривала майже рік. Її відмінність від багатьох інших в тому, що ініціатива щодо створення самої Стратегії належить громаді, а не спущено зверху. В роботі взяли участь як іноземні, так  і вітчизняні  фахівці. Та найголовніше, задіяна громада нашого міста» - наголосив міський голова.

А останні три місяці до розробки Стратегії долучилася низка громадських організацій, представники яких є експертами з урбаністики, стратегічного планування та розумного управління містом.

«Стратегія має максимально втілювати в собі погляди мешканців нашого міста на його подальший розвиток.  Розробники опитали майже 4 тис. городян; провели кілька стратегічних сесій, де представники громадськості розповідали яким вони бачать своє місто у майбутньому. Усі ці побажання внесено у проект підписаного документу  - розповів  Геннадій Дикий.- Тож, до 12 березня кожен білоцерківець має можливість взяти участь у остаточному обговорені та надати свої пропозиції».

 Обговорення документу відбуватиметься і в депутатських групах, адже Стратегія потребує затвердження на сесії міської ради.

«Крім того, громадські організації, які ініціювали проведення Громадських слухань Стратегі запросили на них і мене. Слухання відбудуться у суботу,  27 лютого, у приміщенні обласного театру.  Я прийду обов’язково і закликаю всіх взяти участь у груповій роботі».

Згідно Меморандуму про співпрацю, для реалізації Стратегії буде створено Агенцію з розвитку міста. Це комунальне підприємство  спільно з містянами буде розробляти та впроваджувати сучасні проекти, залучати на них  гранти та  міжнародні кредити.

 Текст проекту «Стратегії розвитку Білої Церкви» дивіться тут.



Опубліковано: 23 лютого 2016 року
Поділитися