Сторічний ювілей жителя міста Г.Федоровича

08 січня за дорученням міського голови Білої Церкви В.Савчука керуючий справами виконавчого комітету міської ради Н.Дудко привітала зі сторічним ювілеєм  жителя міста Г.Федоровича.

Керуючий справами виконавчого комітету міської ради Н.Дудко оголосила вітальну адресу від Президента України В.Януковича,  в якій він дякує ювіляру  за багаторічну самовіддану працю, вклоняється його життєвій мудрості, багаторічному досвіду, незламності перед воєнним лихоліттям та труднощами післявоєнного періоду.

Столітньому ювіляру також було вручено вітальну листівку від міського голови В.Савчука, квіти та матеріальну винагороду.

На долю Григорія Андрійовича  випали складні життєві випробування – закінчивши  школу – працював. В 1935 р. був призваний в лави Червоної армії, служив у Забайкальському військовому окрузі. Після закінчення Тернопільської школи міліції проходив службу в органах внутрішніх справ в м. Яготині. В 1943р. був мобілізований на фронт, потрапив  у полон, перебував у концентраційному таборі  Зандбостель №10. За участь у бойових діях був нагороджений медаллю Жукова, рядом ювілейних медалей до річниць Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Після демобілізації працював закрійником ательє з пошиття одягу в м.Смотрич Хмельницької області, трактористом у Великолевадській МТС на Хмельниччині.Ювіляр проживає із сином, має 4 онуків та 6 правнуків.

В місті проживає два столітніх білоцерківці, які відповідно до міської комплексної  програми «Турбота» на 2011-2015рр., затвердженої рішенням міської ради №22-03-V, від 29.12.2010р. отримують щомісячну доплату до пенсії в розмірі 200 грн.

У заході взяла участь начальник управління соціального захисту населення  міської ради Г.Мельніченко, представники міських ЗМІ. 



Опубліковано: 09 січня 2013 року
Поділитися