Сторіччя прожити– не поле перейти

15 листопада мешканці Білої Церкви Юр’євій Катерині Леонтіївні виповнилося 100 років.

За дорученням міського голови Геннадія Дикого заступники начальника управління соціального захисту населення міської ради Юлія Терещук та Світлана Борисенко відвідали ювілярку, аби привітати її та всю родину із таким важливим святом.  Представниці міської влади оголосили вітальну адресу від міського голови, в якій він дякує ювілярці  за багаторічну самовіддану працю, вклоняється її життєвій мудрості, багаторічному досвіду, незламності перед воєнним лихоліттям та труднощами післявоєнного періоду.

Столітній ювілярці також було вручено квіти та матеріальну винагороду.

Катерина Леонтіївна  третя  столітня жителька, яка проживає в м.Біла Церква.  Відповідно до міської комплексної  програми «Турбота» на 2017-2022рр., затвердженої рішенням міської ради №1114-35-VІІ, від 07.09.2017р. ювілярка буде отримувати щомісячну доплату до пенсії в розмірі 300грн.

Народилась Катерина Леонтіївна у 1919 році в с. Панчево, Новомиргородського району, Кіровоградської області.

Закінчила 7 класів місцевої школи.    

З 1935 року по 1937 рік навчалась у Кіровоградській фельдшерсько-акушерській школі та закінчила її за спеціальністю акушер.

З 1937 року в сімнадцятирічному віці до початку війни пропрацювала завідуючою фельдшерсько-акушерським пунктом у с. Овсяніковка  Мало-висківського району.

У воєнні роки Катерина Леонтіївна пройшла фронтовими дорогами, з мужністю і витримкою, добротою та милосердям рятувала життя багатьом людям.

За участь у Великій Вітчизняній війні 1941—1945 років і за доблесну працю в тилу у цей період, Катерина Леонтіївна була нагороджена медаллю «60 років Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941—1945 рр.»

Перший чоловік Катерини Леонтіївни загинув під час війни.

З 1950 року до 1983 року пропрацювала медичною сестрою в психічному відділені 1-ої Радянської лікарні у м. Кіровоград. За роки своєї кропіткої праці фельдшером-акушером, Катерина Леонтіївна дала життя багатьом дітям. За багаторічну бездоганну працю нагороджена медаллю «Ветеран праці».

Ювілярка мала дві донька. Одна з них померла у дитинстві від хвороби. Зараз її доглядає 75 річна донька Олена Михайлівна. Катерина Леонтіївна має онуку та правнуку.

Катерина Леонтіївна – приклад мужності та стійкості. Нелегке життя прийшлося пережити ювілярці, та вона ні про що не шкодує, пишається тим, що має дружню родину.

Вітаємо ювілярку та зичимо довгих років життя у здоров’ї!

Сторіччя прожити – не поле перейти


Опубліковано: 15 листопада 2019 року
Поділитися