Стати велосипедним марафонцем може…

Так, може кожен, хто кидає виклик собі, часу, простору і має двоколісного друга. В 1904 році у Франції був заснований велосипедний клуб «AUDAX CLUB PARISIEN» і саме він, сьогодні, проводить супервеломарафони на відстані від 200 до 1200 кілометрів. Не залишились осторонь і спортсмени найбільшої аматорської велокоманди України з Білої Церкви, що назвали себе «In Velo Veritas» ( у перекладі з латини – істина у велосипеді).

 

У 2016 році нашим першим рандонером став Віталій Кириченко, а вже за рік семеро білоцерківців взяли участь у всесвітньому заході, і в травні 2017 року подолали 200 кілометровий бревет за встановлений час. Згодом двоє веловідчайдух впорались з 300 кілометровим марафоном. 

 

Відзначити таку подію вирішили урочисто, і 28 лютого, на велобазі ДЮСШ «Богатир», зібрався майже весь чисельний колектив велокоманди. Нагородити перших білоцерківських веломарафонців завітали: секретар міської ради Вадим Кошель, начальник управління з питань молоді і спорту міської ради  Катерина Литвиненко, заступник начальника управління з питань молоді і спорту міської ради  Валентина Коросько, заступник директора Київської обласної спеціалізованої дитячо – юнацької школи олімпійського резерву «Промінь» з велосипедного спорту Артем Теслер, директор ДЮСШ "Богатир" Валерій Падалець. Почесними грамотами міського голови і медалями клубу «AUDAX CLUB PARISIEN» були нагороджені: Баранов Олексій, Бірюков Олександр, Дідик Руслан, Зіглін Олег, Кириченко Віталій, Куксінов Сергій, Токаренко Ярослав.

 

 Старший тренер ДЮСШ «Богатир» Володимир Зюлковський у свої 75 років вже вдруге поспіль стає переможцем найбільшого велосипедного івенту Київщини «Київської велосотки». За видатне спортивне досягнення він був нагороджений Почесною грамотою міського голови і цінним подарунком. 

 

Наступним питанням зустрічі була організація масового велосипедного заходу «Білоцерківський стандарт», в якому можуть взяти участь всі бажаючи лише за наявності велосипеда. Захід вирішено провести на День міста у вересні 2018 року.


Останнім, але структурно важливим питанням були вибори Голови Білоцерківської міської федерації велосипедного спорту. Одноголосним рішенням велосипедне життя міста очолить Артем Теслер.


За інформацією управління з питань молоді і спорту міської ради

Стати велосипедним марафонцем може…


Опубліковано: 03 березня 2018 року
Поділитися