Стартувала мобільна ігротека «А у нас у дворі»

Загальновідомо, що значну частину свого вільного часу діти та підлітки проводять за місцем проживання, поблизу свого помешкання. Як заповнений цей вільний час? Чи є за місцем проживання можливості для організованого дозвілля, занять за інтересами, реалізації дітьми своїх здібностей? За умови позитивної відповіді на ці запитання залежить рівень негативного впливу вулиці на юних мешканців нашого міста, спокій батьків у багатьох родинах і корисна зайнятість дітей та юнацтва в позашкільний час.

Особливо гостро питання зайнятості дітей за місцем їх проживання  постає щорічно в період літніх канікул. Вже три роки поспіль Комунальний заклад Білоцерківської міської ради Клуб за місцем проживання «Прометей» реалізовує проект «Мобільна ігротека «А у нас у дворі». Оскільки заклад об’єднує дев’ять клубів, які розташовані в різних мікрорайонах міста, та враховуючи, що в період канікул клуби працюють, проводиться  мобільна ігротека на базі цих клубів. Організація роботи літньої ігротеки  дає  можливість  на безоплатній основі залучити протягом літа  до організованого, корисного, змістовного та цікавого дозвілля дітей  за місцем їх помешкання. Цільова група, на яку спрямовано проект, – діти шкільного віку, які в період літніх канікул неохоплені організованим дозвіллям.

18 червня мобільна ігротека стартувала в Клубі за місцем проживання «Прометей». Як правило, вона відбувається на дворових майданчиках клубів, але палюче сонце та 32-градусна спека цього дня змінили місце проведення. Діти залюбки стали учасниками заходу у великій прохолодній залі закладу. Охочі взяли участь у майстер-класах з образотворчого мистецтва та аква-гриму, потім всі стали учасниками спортивно-розважальної програми «Ура, канікули», настільних інтелектуальних ігор. Усіх учасників ігротеки порадували призи, адже діти люблять перемагати і отримувати  подарунки.

Мобільна ігротека «А у нас у дворі» розпочалася і триватиме вона у дворах міста аж до 8 серпня  відповідно плану її проведення. Клуб за місцем проживання «Прометей» запрошує юних мешканців міста приєднуватися. За декілька днів до початку ігротеки в певному мікрорайоні про це сповіщатимуть оголошення на під’їздах багатоповерхівок.

 

Стартувала мобільна ігротека «А у нас у дворі»


Опубліковано: 19 червня 2019 року
Поділитися