Старт гри «Джура-Захисник» по-білоцерківські

11 жовтня у Білій Церкві стартував І (міський) етап Всеукраїнської військово-патріотичної дитячо-юнацької гри «Сокіл» («Джура-Захисник»). Захід проводиться з нагоди наступаючих свят - Дня  захисника України, Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва.

Під час заходу рої десятих класів загальноосвітніх навчальних закладів Білої Церкви доповіли про готовність до відкриття міського етапу Всеукраїнської військово-патріотичної дитячо-юнацької гри «Сокіл» («Джура»), зачитавши свої гасла.

З вітальним словом до присутніх звернувся секретар Білоцерківської міської ради Вадим Кошель: «Дивлячись на вас я розумію, що Україна ніколи не залишиться один на один з ворогом. Дуже хочеться, щоб набуті тут знання вам ніколи не знадобилися в житті. Проте потрібно бути готовими до усього. Дякую вам за вашу наполегливість!»

Присутніх привітала також заступника начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Вікторія Баранова, яка від імені начальника міського штабу гри  «Сокіл» («Джура») Юрія Петрика привітала  присутніх із початком гри  та наступаючими свят.

Варто відмітити, що гра була організована управлінням освіти і науки Білоцерківської міської ради за сприяння батальйону Національної гвардії імені Кульчицького. Також цього року гра розширила свої межі, залучивши до свого кола школярів у трьох напрямках: для початківців – заочна гра «Котигорошко», для учнів 7-9 класів – «Джура», для учнів 10-11 класів – «Джура –Захисник».

Під час заходу із творчими дарунками виступили народний вокального ансамблю «Співограй» ЦПО «Соняшник» (художній керівник О. Гаврилюк) та переможець обласного та фіналіст заключного етапів гри рій «Нічна варта» Білоцерківської  спеціалізованої школи І-ІІІ ступеня № 9.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих захисників незалежності й суверенної державності України та поклали квіти до стели Героїв Небесної Сотні.

По завершенню свята старшокласники та гості мали можливість оглянути бойову техніку, а також взяти участь у профорієнтаційних майстер-класах,  представлених Національною гвардією України та працівниками Центру військово-патріотичного виховання БНВО «Звитяга».

У заході взяли участь: заступник міського голови Катерина Литвиненко, командир військової частини А 3066 Національної гвардії України, полковник Роман Леонович, військовослужбовці військової частини 3066 та 3030 Національної гвардії, ветеран батальйону імені генерала С. Кульчицького.

Старт гри «Джура-Захисник» по-білоцерківські


Опубліковано: 11 жовтня 2019 року
Поділитися