Сталий енергетичний розвиток – пріоритет міської влади

Під час  прес-конференції також виступив радник міського голови Кирило Томляк. Він повідомив, що відповідно до зобов’язань в рамках  Угоди Мерів щодо клімату та енергетики, до якої місто Біла Церква приєдналося у 2016 році (рішення Білоцерківської міської ради № 123-08-VII від 24.03.2016), розробляється План сталого енергетичного розвитку міста. Угода Мерів щодо клімату та енергетики – це ініціатива Європейської Комісії, яка об’єднує представників місцевої влади для сталого енергетичного розвитку міст та зниження викидів парникових газів.

 «15 липня відбулася робоча нарада з обговорення проекту Плану сталого енергетичного розвитку міста Біла Церква на період 2017-2030 років. Обговорення проекту даного Плану  - важлива подія для нашого міста. Найближчим часом громадськість матиме змогу з ним ознайомитися на офіційному сайті Білоцерківської міської ради. Всі бажаючі зможуть висловити свої пропозиції та зауваження», - зазначив Кирило Томляк.

Радник міського голови поінформував присутніх, що у сфері теплопостачання міста також розробляється проект з підвищення енергоефективності, який передбачатиме:

·                 заміну застарілих газових котлів на котли з ККД не менш ніж 92%;

·                 встановлення котлів на твердому паливі;

·                 заміну трубопроводів на сталеві або пластикові попередньо-ізольовані труби; 

·                 модернізацію та заміну насосного обладнання та інші заходи з енергозбереження.

«Проект, що може бути профінансований в рамках програми Європейського інвестиційного банку, передбачає комплексну модернізацію систем водопостачання та водовідведення в місті Біла Церква. Розглядається й інші проекти, зокрема, заміна трубопроводу між тепло-енегро централями (ТЕЦ) та містом Біла Церква, будівництво когенераційних установок з використанням біомаси», - сказав Кирило Томляк.



Опубліковано: 20 липня 2016 року
Поділитися