Споживачам без лічильника доведеться доплатити за спожитий газ

Згідно із рішенням Окружного адміністративного суду м.Київ від 21.09.2015р. Постанову Кабінету Міністрів України від 29.04.2015р. № 237 «Про внесення змін до норм споживання природного газу населення у разі відсутності газових лічильників» визнано незаконною і скасовано, а визначені нею норми споживання природного газу не підлягають застосуванню. Про це представників ЗМІ поінформувала начальник Білоцерківського територіального відділу ТОВ «Київоблгаз Збут» Н.Кухарська.

«Фактично з тарвня минулого року споживачі без лічильників споживали вдвічі більше газу, ніж сплачували. Тому, згідно із зазначеним судовим рішенням, проведено перерахунок  вартості вже спожитого газу, але неоплаченного споживачами без лічильників газу за період з травня 2015р. по січень 2016р.»,- повідомила Н.Кухарська.

Загальна сума проведених перерахунків буде вказана в отриманому рахунку за лютий ц.р. на лицьовій стороні в графі «Загальна сума перерахунку через різницю норм споживання».

«Споживачам доведеться дополатити, але це стосується тільки тих, у кого ще нема лічильників обліку тепла. Враховуючи складну економічну ситуацію в країні, розстрочення загальної суми перерахунку буде проведено автоматично і не потребує підписання додаткових докуменитів або інших дій з боку споживача. Запропоновано виплачувати суму перерахунку частинами протягом 9 місяців і погасити донараховану суму до 01.12.2016р. Щомісячна сума розстроченого платежу буде вказана в отриманому від постачальника рахунку на лицьовій стороні в графі «Погашення різниці норм споживання»- наголосила начальник Білоцерківського територіального відділу ТОВ «Київоблгаз Збут».

До 01 грудня ц.р. зазначена заборгованість не буде підставою для відключення споживача від газопостачання. Соживачам, як мають пільги або субсидії необхідно звернутися за роз’ясненнями щодо належної їм компенсації до органів соціального захисту.



Опубліковано: 15 березня 2016 року
Поділитися