Спільними зусиллями – до благородної мети

Нещодавно Біла Церква отримала один з десяти Сертифікатів від Асоціації міст України про впровадження проекту «Підготовка педагогів до роботи з дітьми з особливими потребами в умовах інклюзивного середовища». Тісна співпраця між громадськими організаціями, освітніми закладами та місцевою владою дала змогу забезпечити кожний заклад середньої освіти Білої Церкви кваліфікованими педагогами, які володіють цінними знаннями та практичними навиками роботи з дітками, які мають особливі освітні потреби.

26 вересня міський голова Геннадій Дикий особисто зустрівся та висловив вдячність всім дотичним до впровадження цього проекту, а особливо директору БНВО «ЗОШ №15 – ДЮСОК» Наталії Слободянюк, голові ГО «Ми особливі» Ніні Камінній, заступнику директора Інституту спеціальної педагогіки НАПН України Аллі Колупаєвій та начальнику управління освіти та науки Білоцерківської міської ради Юрію Петрику.

Під час зустрічі Геннадій Дикий вручив освітянам почесні грамоти Білоцерківської міської ради та її виконавчого комітету, а також сам Сертифікат, який зберігатиметься у БНВО «ЗОШ №15 – ДЮСОК».

«Мені надзвичайно приємно вручати ці нагороди. Я розумію, що це кропітка і послідовна робота. Але навіть коли людині дали завдання, але вона ним не переймається, якісним результат ніколи не вийде. У цю роботу були вкладні не тільки ваші знання, але й душа. Дякую вам за те, що наше місто визнали на гідному рівні, за вашу небайдужість та професіоналізм. Спільними зусиллями ми досягнемо максимальних результатів у нашій спільній меті – зробити Білу Церкву по-справжньому європейським містом», - наголосив міський голова.

Варто додати, що проект «Підготовка педагогів до роботи з дітьми з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного середовища» був реалізований у травні-червні 2018 року у Білій Церкві на базі БНВО «ЗОШ №15 – ДЮСОК» та проходив у рамках проекту «Партисипативна демократія та обґрунтовані рішення на місцевому рівні в Україні», який проваджувався Асоціацією міст України спільно з Норвезькою асоціацією місцевих регіональних влад за фінансової підтримки МЗС Норвегії.

Варто відмітити, що в рамках реалізації даного проекту відбувся «круглий стіл» за участю представників міської влади, очільників закладів освіти міста, а також столичних науковців, що сприяло налагодженню діалогу щодо актуальної проблематики. Також було проведено 5 науково-практичних семінарів для 100 учасників – педагогів шкіл, практичні заняття, низка майстер-класів тощо. Під час навчання було взято за мету розкрити ідею роботи з особливими дітьми різних нозологій. Найчастіше це діти з порушенням аутистичного спектру, затримкою психічного розвитку, глибокими мовленнєвими вадами, порушеннями слуху, зору тощо. У результаті насиченої, серйозної роботи цінні знання та практичні навики роботи з дітьми з особливими освітніми потребами здобули 25 тренерів.

Спільними зусиллями – до благородної мети


Опубліковано: 26 вересня 2018 року
Поділитися