Спільна мета – своєчасна та доступна допомога ветеранам АТО/ООС та членам їхніх родин

20 грудня у Білій Церкві відбувся круглий стіл на тему: «Презентація мобільної бригади соціально-психологічної допомоги  ветеранам  АТО/ООС та членам їх родин в м. Біла Церква і Білоцерківському районі, налагодження співпраці з суб'єктами взаємодії». Захід відбувся з метою обговорення подальших дій щодо реалізації проекту, налагодження співпраці між відповідними організаціями та установами, окреслити зроблені напрацювання в цьому напрямку тощо.

Проект впроваджується Українською фундацією громадського здоров'я за кошти Фонду ООН у галузі народонаселення та за підтримки Посольства Британської Ради в Україні.

Під час заходу координатор проектів Асоціації української фундації громадського здоров'я Анастасія Ляднєва-Ірлик наголосила, що в Білій Церкві протягом двох років працює мобільна бригада, яка надає допомогу особам, постраждалим від домашнього насильства. Робота мобільної бригади з надання соціально-психологічної допомоги  ветеранам  війни на сході України відрізнятиметься і передусім буде спрямована на виявлення ветеранів, які потребують допомоги у вирішенні низки питань. Зокрема це оформлення документів, проходження сервісних процедур та отримання інших послуг, вирішення питань, пов’язаних з отриманням земельних ділянок, оформлення відповідних пільг, надання медичних, юридичних та психосоціальних послуг, які б допомогли призвичаїтися до мирного життя, тощо.

Як було зазначено, термін дії пілотного проекту – з 01 листопада 2019 року до 30 березня 2020 року. За цей час мають бути напрацьовані механізми взаємодії з різними громадськими організаціями ветеранського спрямування, низкою відповідних установ тощо. По завершенню терміну всі методичні розробки, форми, моделі роботи будуть передані на загальну презентацію та прийняття рішення на рівні області щодо втілення проекту в життя. Проект реалізується на теренах лише двох областей України – Київської та Миколаївської. У рамках реалізації проекту буде проведена робота, спрямована на дослідження спектру послуг, що надаються послуги ветеранам війни на сході, визначення їхньої якості, виявлення ефективних форм взаємодії ветеранів – як між собою, так і з суспільством в цілому тощо. Крім того, розглядатиметься можливість підтримки ветеранських організацій.

Робота мобільної бригади, у першу чергу, буде спрямована на ветеранів війни на сході, учасників бойових дій, добровольчих батальйонів, а також членів родин зазначених категорій осіб.

Проект має на меті охопити якомога більшу кількість учасників АТО/ООС, виробити ефективну модель взаємодії для отримання ветераном вчасної допомоги та підтримки. Основними методами є виявлення та перенаправлення ветеранів для отримання ряду необхідних послуг. Тож під час засідання учасники круглого столу презентували напрямки діяльності своїх організацій та установ, розглянули низку напрацювань щодо надання допомоги ветеранам  АТО/ООС, а також обговорили питання щодо подальшої співпраці у рамках реалізації пілотного проекту.

Більш детальну інформацію можна дізнатися за телефонами: (066) 108 94 92, (063) 624 87 15, (099) 258 67 44, e-mail: bilatserkvapilot@ukr.net.

У заході взяли участь: представники громадських організацій, які опікуються питаннями учасників АТО/ООС, управлінь соціального захисту населення Білоцерківської міської ради та Білоцерківської районної державної адміністрації,  Білоцерківського  міського  та Білоцерківського районного центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Білоцерківської міської організації Товариства Червоного Хреста України, Всеукраїнської асоціації учасників бойових дій, представники громадськості, журналісти місцевих ЗМІ та ін.

Спільна мета – своєчасна та доступна допомога ветеранам АТО/ООС та членам їхніх родин


Опубліковано: 20 грудня 2019 року
Поділитися