Соціальний захист населення – в центрі уваги

Окрему увагу під час засідання депутати приділили обговоренню соціальних питань. Зокрема, було затверджено Програму соціального забезпечення та соціального захисту населення м. Біла Церква «Турбота» на 2017-2022 роки. Її пріоритетними завданнями є: соціальний захист та підвищення рівня життєзабезпечення жителів міста; соціальна підтримка осіб, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та громадян, яким передбачена підтримка нормативними актами Білоцерківської міської ради; соціальний захист бездомних громадян, осіб, звільнених з місць позбавлення волі, самотніх жителів та осіб, що потребують додаткового соціального захисту; відзначення пам’ятних дат, загальнодержавних та релігійних свят; соціальна допомога та підтримка при організації поховання; інформаційно-роз’яснювальна робота; перевезення окремих категорій громадян; фінансова підтримка громадських організацій соціального спрямування тощо.

 

Депутати також прийняли рішення «Про виплату у 2017 році одноразової грошової допомоги з нагоди Дня захисника України», відповідно до якого з нагоди Дня захисника України передбачена виплата у 2017 році одноразової грошової допомоги членам сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій з числа осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, в однократному розмірі прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 01 січня 2017 року, за рахунок коштів міського бюджету, передбачених на виконання заходів Програми «Турбота» на 2017-2022 роки.

 

Під час засідання також розглянули низку майнових та земельних питань, з яких були прийняті відповідні рішення.

 

В обговоренні взяли участь депутати міської ради: Юрій Оселедько, Вадим Кошель, Володимир Бабенко, Анатолій Гончар, Ігор Гейло, Юрій Балас, Дмитро Поліщук, Тетяна Сербин, Андрій Король, Василь Савчук, Сергій Наконечний, Геннадій Джегур, Юрій Кошляк, Микола Колосенко.

 

На сесії були присутні депутати Київської обласної ради В’ячеслав Хмельницький та Максим Запаскін, представники громадськості та місцевих ЗМІ.


Опубліковано: 07 вересня 2017 року
Поділитися