Сьогодні - 75 – річниця Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

09 травня, в День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, який відзначається в сімдесят п’яте, Біла Церква разом з усією Україною вклонилися Героям, які ціною власного життя відстояли мир, свободу і незалежність, врятувавши світ від нацистської навали.

Цього дня міський голова Генадій Дикий, його заступники, депутати міської ради, разом із  військовим комісаром Білоцерківського об’єднаного військового комісаріату Ігорем Богданевичем, начальником Білоцерківського відділу поліції Головного управління Національної поліції України в Київській області Михайлом Пелехом, заступником керівника групи охорони громадського порядку та карантинних заходів на території міста, командиром батальйону патрульної поліції у місті Біла Церква Василем Коряком, керівниками ряду міських комунальних установ поклали квіти до Вічного Вогню, а також до братських могил біля пам’ятного знаку «Падаючий воїн». Пам’ять про всіх загиблих було вшановано хвилиною мовчання.

Міський голова висловив такі  привітання з нагоди свят:

«Шановні білоцерківці! Вітаю вас з двома визначними святами, які нерозривно пов’язані між собою.З Днем Пам’яті та Примирення та Днем Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

8 травня 45-го року, після шестирічної війни, був встановлений довгоочікуваний мир в Європі. Український народ разом з іншими народами Антигітлерівської коаліції, ціною мільйонів життів, захистив світ від нацистських окупантів.

Українці на різних фронтах самовіддано та жертовно боролися проти спільного ворога. Серед них тисячі білоцерківців жертвували собою, щоб сьогодні ми з вами могли радіти життю. Наш з вами обов’язок завжди пам’ятати про їхній подвиг і гідно віддавати йому шану.

Дорогі ветерани війни!Прийміть мої сердечні вітання зі святом - Днем Перемоги.

Висловлюю вам глибоку вдячність за вашу мужність та жертовність, за можливість народитися й жити.

Щиро бажаю вам, вашим рідним і близьким доброго здоров’я, сімейного затишку та добробуту».

 

 

 

Сьогодні - 75 – річниця Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні


Опубліковано: 09 травня 2020 року
Поділитися