Служба у справах дітей Білоцерківської міської ради інформує

23 листопада 2016 року відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради під головуванням керуючого справами виконавчого комітету Білоцерківської міської ради Свірського Максима Сергійовича. На даному засіданні було розглянуто чотирнадцять питань, що стосуються захисту прав та інтересів дітей.

В ході засідання комісії було заслухано шість справ про неналежне виконання батьками батьківських обов’язків щодо своїх дітей. По чотирьох зверненнях були прийняті рішення щодо доцільності позбавлення даних батьків батьківських прав у зв’язку із злісним ухиленням ними від виконання своїх батьківських обов’язків по вихованню та матеріальному забезпеченню дітей. Троє батьків були офіційно попереджені про правову відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків щодо дітей.

Вдруге дуже емоційно обговорювалися два питання щодо визначення місця проживання дітей з одним із батьків. Рішення були прийняті шляхом голосування більшістю голосів. Остаточні рішення має прийняти суд, врахувавши ще й ті обставини, які не можна було з’ясувати в ході засідання комісії.

Під час засідання було заслухано звіт опікуна над майном дитини-сироти щодо використання коштів отриманих від оренди квартири, яка належить дитині. Також,  розглянуто заяву про встановлення піклування над дитиною-сиротою та дві заяви про розподіл спадкового майна, яке належить дітям. Дані заяви були задоволені, майнові права дітей при цьому збережені.

Одним із обговорюваних питань стало звернення шістнадцятирічного підлітка, який перебуває під піклуванням тітки, про надання йому згоди на зняття коштів з особового банківського рахунку. Неповнолітній скоїв декілька злочинів щодо заволодіння чужим майном. Кошти необхідні для відшкодування судових витрат. Комісія задовольнила прохання неповнолітнього і попередила тітку неповнолітнього про необхідність виконання нею обов’язків піклувальника в інтересах дитини та про правову відповідальність.

 За результати розгляду справ на засіданні комісії службою у справах дітей підготовлено дев’ять проектів рішень, які будуть розглянуті на черговому засіданні виконавчого комітету Білоцерківської міської ради.

 



Опубліковано: 23 листопада 2016 року
Поділитися