Сім проєктів у сфері роботи з дітьми та молоддю будуть профінансовані у 2021 році

09 листопада в м.Біла Церква відбулася презентація-захист проєктів міського конкурсу проєктів у сфері роботи з дітьми та молоддю, розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься фінансова підтримка у 2021 році.

 Конкурсною комісією попередньо, 03 листопада, було  проведено кваліфікаційне опрацювання проєктів та відібрані ті, які відповідають положенню та мають на меті сприяння молодіжним ініціативам, спрямованим на пропаганду здорового способу життя, патріотичне виховання, профілактику негативних проявів у молодіжному середовищі, організацію змістовного дозвілля тощо.

У результаті роботи комісії було прийнято рішення про допущення до участі в конкурсі 7 конкурсних пропозицій від 5 інститутів громадянського суспільства:

   - Білоцерківська міська громадська молодіжна організація «Фонд підтримки молодіжної політики» (голова - Юхименко Ю. Г.). Назва проєктів:

1. «Водний похід по р. Рось під прапором бригади «Чорних запорожців».

Автори проєкту ставлять за мету, щоб разом з пропагандою здорового способу життя, профілактикою негативних явищ та організацією дозвілля, під час водного походу від Володарки до Білої Церкви організувати проведення патріотичного виховання як учасників походу так і місцевого населення.

Під час зупинок для ночівлі та на днівках планується проведення бесід біля багаття присвячених Чорним запорожцям, героям 72 бригади, історії державного та бойового прапора. Також передбачається відвідання визначних місць та зустрічі з місцевими краєзнавцями, збір цікавої інформації про район маршруту.

2. «Військово-патріотичний табір «Навігатор – 2021».

Учасники таборування матимуть можливість пройти вишкіл біля храму Покрови Божої Матері м. Біла Церква, серію тренувань з техніки водного туризму, стрільби з пневматичної гвинтівки, орієнтування за допомогою компаса, майстер-класи з розведення багаття, приготування їжі, надання долікарської допомоги, виживання в екстремальних умовах тощо.

Незабутнім обіцяє бути 15 кілометровий водний похід по р. Рось до урочища Кошик під Державним прапором України, червоно-чорним українським бойовим прапором, малиновим козацьким прапором та чорним прапором 72 ОМБР імені Чорних запорожців.

3. «Білоцерківці в боротьбі за українську державність: «Козача Рада Правобережної України» (1921-1922 рр.)».

Проєкт привертає увагу до історії боротьби наших земляків за збереження власної державності в роки Української революції 1917 – 1921 рр. Важливо, що у 2021 році в Україні будуть відзначати 100-річчя з дня утворення повстанської організації «Козача Рада Правобережної України», яка була створена у Білій Церкві.

Участь у краєзнавчих дослідженнях та підготовці документів для друку збірки братимуть учні Білоцерківського НВО «Ліцей – МАН».

- Громадська організація Фонд «Творча ініціатива» (президент - Панько В. І.). Назва проєкту:  «Патріот-фест».

Актуальність проєкту полягає в організації неформального освітнього процесу в навчальний та літній періоди через спільну ігрову діяльність та різноманітні конкурси, вікторини, зокрема з історії Збройних сил України та історії козацтва, змагання в туристичній смузі перешкод тощо. Метою проєкту є виховання юних патріотів України на засадах національної гідності, високої самосвідомості та активної громадянської позиції серед дітей та молоді міста.

- Білоцерківська міська громадська організація «Правова єдність» (голова - Настіна О. І.). Назва проєкту: «Формування у молоді Білої Церкви нетерпимого ставлення до насильства».

В рамках реалізації проєкту передбачається проведення тренінгів на тему: «Насильство: знай та протидій», лекцій «Насильство в сім’ї, причини виникнення, шляхи та способи подолання», безкоштовна первинна правова допомога жертвам домашнього насильства, проведення конкурсу малюнку на асфальті «Скажи насильству НІ» тощо.

- Громадська організація  «РТГ Гюргів» (голова - Григор’єва В. О.). Назва проєкту: «Турнір з середньовічного бою до дня Добровольця».

Захід заплановано реалізувати, 13 березня 2021 року, в рамках відзначення дня Добровольця. У програмі передбачається: турнір з середньовічного бою, турнір зі стрільби з традиційного луку, спортивна локація для дітей, історичні локації, фотозони та ін.

- Громадська організація «Ми особливі» (голова Камінна Н. М.). Назва проекту: «Веселка добра».    

Актуальність проєкту полягає в організації змістовного дозвілля для дітей з особливими потребами в період літніх канікул. Впродовж терміну реалізації проєкту передбачається охопити 40 дітей з особливими потребами та організувати 15 заходів, які включатимуть в себе веселі старти, музичні розваги, активні ігри, майстер-класи та дві екскурсії.

Варто наголосити, що фінансування здійснюватиметься відповідно до Програми сприяння соціальному становленню та розвитку молоді, підтримки сім’ї. На наступний рік передбачено на ці потреби 100 тис. грн.

Отож, представники інститутів громадянського суспільства презентували свої напрацювання, обґрунтували актуальність своїх пропозицій та необхідне фінансування.

За підсумками презентації конкурсна комісія визначила розподіл фінансування на подані проєкти та рекомендувала управлінню з питань молоді та спорту Білоцерківської міської ради профінансувати їх в таких сумах:

-  проєкт «Водний похід по р. Рось під прапором бригади «Чорних запорожців»  - 11тис. 200  грн.

- проєкт «Військово-патріотичний табір «Навігатор – 2021» -11тис. 200 грн;

-проєкт «Білоцерківці в боротьбі за українську державність: «Козача Рада Правобережної України» (1921-1922 рр.)» - 10 тис. грн;

- проект «Патріот-фест»  -8 тис. грн;

- проєкт «Формування у молоді Білої Церкви нетерпимого ставлення до насильства» - 15 тис. грн;

- проєкт «Турнір з середньовічного бою до дня Добровольця» - 26 тис. 900грн;

- проєкт «Веселка добра» (громадська організація «Ми особливі» - 16 тис. 800грн.

У ході заходу представник міської громадської молодіжної організації «Фонд підтримки молодіжної політики» Сергій Бурлака доповів про реалізацію проєкту, який подавався їхньою організацією та був профінансований за вищезазначеною програмою у минулому році. Проєкт мав назву «Пам’ять заради майбутнього», в рамках якого було зібрано матеріали, документи, спогади, коментарі українських примусових робітників нашого регіону, які були остарбайтерами у роки Другої світової війни. Ці напрацювання  були упорядковані та  вийшли друкованим виданням «Остарбайтери Білоцерківщини. Документи, спогади, коментарі (1942-1945рр.)». Ця книга буде передана у міські та шкільні бібліотеки міста.

У роботі комісії взяли участь заступник міського голови Катерина Возненко, начальник управління з питань молоді та спорту міської ради Інна Паливода.

Протокол № 2

Сім проєктів у сфері роботи з дітьми та молоддю будуть профінансовані у 2021 році


Опубліковано: 10 листопада 2020 року
Поділитися