Щоб робота комунальних підприємств та лікарень була ефективною

Під час засідання членами виконкому були затверджені фінансові плани на 2022 рік комунальних підприємств Білоцерківської міської ради та комунальних некомерційних підприємств Білоцерківської міської ради (закладів охорони здоров’я).

Зауважимо, що фінансові плани це основний плановий документ, відповідно до якого підприємства отримують доходи та здійснюють видатки, визначають обсяг та спрямування коштів для виконання своїх функції протягом року відповідно до установчих документів. Фінансові плани формуються згідно з чинними нормативно-правовими актами.

Перший заступник міського голови Інна Новогребельська доповідаючи питання зауважила, що переважна більшість комунальних підприємств є  самодостатніми, надають якісні послуги населенню та мають суспільний інтерес.

З метою контролю за ефективністю фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств здійснюється постійний моніторинг діяльності, враховуючи їх специфіку та напрямок роботи.

Членами виконавчого комітету також було  затверджено склад комісії по здійсненню контролю за фінансово – господарською діяльністю підприємств комунальної власності Білоцерківської міської територіальної громади.

Такий орган створюються з  метою контролю за ефективним використанням та збереженням комунального майна і фінансових ресурсів стосовно суб’єктів господарювання комунальної форми власності, відповідно до статті 29 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 29 листопада 2006 року № 1673 «Про стан фінансово-бюджетної дисципліни, заходи щодо посилення боротьби з корупцією та контролю за використанням державного майна і фінансових ресурсів».

Одинадцять членів вищезазначеної комісії щоквартально переглядатимуть фінансові плани комунальних підприємств та, в разі необхідності, ініціюватимуть внесення відповідних змін до фінансових планів.

Щоб робота комунальних підприємств та лікарень була ефективною


Опубліковано: 15 грудня 2021 року
Поділитися