Шановні ветерани Другої світової війни, шановні білоцерківці!

Вітаю Вас із Днем визволення Білої Церкви від німецько - фашистських загарбників.

72 роки тому, 04 січня до нас прийшло свято Визволення. Тяжка фашистська окупація міста тривала 902 дні, під час якої було закатовано і знищено близько 10 тисяч білоцерківців, 45 тисяч військовополонених, іншим жителям довелось зазнати переслідувань.

Бої за визволення Білої Церкви були  тяжкими, кровопролитними. Перемога дісталася нам дорогою ціною: в білоцерківській землі навічно залишились спочивати 1800 радянських воїнів, 88 чехів та словаків, які віддали за визволення Білої Церкви найдорожче – своє життя.

Сьогодні ми не маємо права забувати свою героїчну історію, ми зобов’язані нести в серці вдячність ветеранам за їх ратний подвиг. Ви, шановні визволителі, є для нас взірцем мужності, відданості Вітчизні,  любові до рідної землі. Ваш приклад  самопожертви в ім’я миру сьогодні гідно продовжують ваші сини, захищаючи територіальну цілісність України на сході нашої держави.

Вшановуємо і всіх тих, хто відбудовував Білу Церкву, піднімав наше місто з руїн.

Запевняю Вас, що міська влада буде робити все необхідне, щоб допомагати Вам вирішувати Ваші життєві проблеми.
Схиляючи голови перед Вашим ратним подвигом хочу побажати всім Вам міцного здоров’я на довгі роки життя, поваги і любові від рідних та близьких,  злагоди і затишку в родинах, добробуту у Ваших оселях, віри у краще майбутнє.

Зі святом вас!

З повагою
Міський голова                                                              Г.А.Дикий



Опубліковано: 30 грудня 2015 року
Поділитися