Шана і повага людям, за спиною у яких великий віковий і життєвий шлях

01 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН, а в Україні це також і День ветерана.

За міжнародною класифікацією, особою похилого, або ще як називають –золотого віку, вважається той, хто досяг 65 років, наразі, це майже кожна десята людина на землі.

Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливим і милосердним до найповажнішої частини суспільства. Це й привід віддати свою шану і повагу людям, за спиною у яких великий віковий і життєвий шлях, досвід, знання, уміння, мудрість.

Тож, цього дня у філії комунальної установи Білоцерківської міської ради «Територіальний центр надання соціальних послуг», що на вул. В.Стуса, 34 зібралися білоцерківці золотого віку, аби відзначити це свято.

Присутніх привітала директор КУ БМР “Територіальний центр надання соціальних послуг ім. Петера Новотні” Ірина Дога: «Вітаю вас з днем елегантного віку. Ви молоді, завзяті, я рада, що ви маєте бажання та можливість збиратися у Територіальному центрі й отримувати різноманітні послуги, займатися спортом, танцями, навчатися в університеті третього віку, вивчати мови, опановувати сучасні технології, відвідувати різноманітні гуртки за інтересами - тобто жити повноцінним і цікавим життям та мати «домівку» й живе спілкування. Бажаю вам здоров’я, наснаги, теплої сонячної погоди на душі».

Ірина Дога наголосила, що саме цього дня, два роки тому, було відкрито філію територіального центру, висловила слова подяки міській владі за підтримку та сприяння у розвитку закладу. Зазначила, що на цю річницю в установі було відкрито новий комп’ютерний клас, закуплено нові тренажери, масажери, шиються нові костюми артистам, крім того почав працювати психолог та ін.

Свої номери та неабияку енергію оптимізму дарували творчі колективи Територіального центру: хор «Смерічка», танцювальний колектив «Вінтаж», ансамбль барабанщиць, звучали сольні номери у виконанні Анастасії Шевченко та Людмили Атаманенко та інших виконавців.

Фото тут

 

Цього ж дня від імені міського голови Геннадія Дикого директор Територіального центру надання соціальних послуг ім. Петера Новотні Ірина Дога привітала найстаршу клієнтку центру Марію Коларж, яка має 99 років. Їй було вручено цінні подарунки.

Марія Мефодіївна народилась в с.Липовець Кагарлицького району. В 1940 році закінчила акушерську школу в м.Біла Церква. З жовтня 1941 року й до закінчення війни разом з чоловіком воювала. Проживала в Польщі, повернулася до Білої Церкви, а у 1964 році вступила до філіалу Київського інституту імені Шевченка на факультет "Біологія". По закінченню навчання працювала мікробіологом на Півночі до пенсії.

Марія Мефодіївна є прикладом невичерпної енергії, оптимізму, любові до життя!

Шана і повага людям, за спиною у яких великий віковий і життєвий шлях (Коларж)


Опубліковано: 01 жовтня 2021 року
Поділитися