Серце воїна

8 вересня 2016 року в приміщенні актового залу Білоцерківської міської лікарні № 2, за ініціативи головного лікаря, Головенко Ніни Василівни, та повного розуміння нею проблематики, пройшов ознайомчий семінар тренінгового курсу “Серце воїна” для учасників АТО та членів їх сімей. Девіз тренінгу: “Гідне повернення сильних людей”. Ця теза повністю характеризує не лише спрямованість навчання, а й розкриває філософію проекту: знайти сили керувати своїми емоціями та конфліктами, розкрити власні можливості, використовувати свій досвід війни для саморозвитку, створити комфортні стосунки з близькими. Навчально-реабілітаційний проект побудований за принципом “рівний рівному”. Кожен, хто працює в цьому проекті, має власний досвід участі в антитерористичній операції.

Цей тренінг став продовженням активної і багатопланової роботи спеціалістів Білоцерківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з надання соціальної та психологічної підтримки учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей, організації надання їм допомоги з урахуванням визначених потреб.

Сьогодні близько 900 учасників АТО та членів їх сімей знаходяться в полі зору спеціалістів Центру. По відношенню до 770 учасників АТО проведено оцінку потреб, складено соціальні паспорти та здійснено роботу щодо організації задоволення виявлених потреб. 

Протягом 2014-2016 років 32 сім’ї учасників бойвих дій були взяті під соціальний супровод фахівцями із соціальної роботи Центру, в ході якого сім’ям було надано матеріальну допомогу по міським програмам підтримки сім’ї на загальну суму 20 500 грн., вирішено низку соціально-побутових питань, забезпечено гуманітарною допомогою в вигляді постільної білизни, одягу, взуття, канцелярського приладдя, посуду та продуктів харчування. Для дітей з сімей учасників АТО другий рік поспіль організовується відпочинок в МДЦ “Прибережний” (смт Лазурне Скадовського району Херсонської області). За період 2015-2016р.р. на морському узбережжі побували 92 дитини.

Крім цього, здійснюється планомірна та довготривала робота з родинами 20 загиблих в зоні АТО з метою надання їм повного спектру соціальних послуг та забезпечення своєчасного інформування даної категорії населення щодо можливостей, які надаються в місті та області.

Робота з учасниками АТО ведеться в тісній співпраці з представниками державних та комерційних установ, громадських організацій тощо.



Опубліковано: 12 вересня 2016 року
Поділитися