Щоб серце билось й не зупинялось

Напередодні Нового року Білоцерківська міська лікарня №1 отримала електрокардіостимулятор Medtronic.

30 грудня міський голова Геннадій Дикий спільно з начальником управління охорони здоров’я міської ради Павлом Маслянком завітали в кардіологічне відділення лікарні аби передати обладнання, яке зможе рятувати життя пацієнтів. Електрокардіостимулятор куплено за кошти міського бюджету, загальна вартість апарату з комплектом електродів та інтродьюсерів становить близько 140тис.грн.

Як зазначив завідуючий кардіологічного відділення лікарні Віктор Коломієць: «Це сучасний апарат, який конче необхідний для того, щоб в невідкладних станах не дати зупинитися серцю пацієнта. Електрокардіостимулятор застосовується для тимчасової внутрішньосерцевої стимуляції, переважно у випадках гострого інфаркту міокарда. За кілька днів серце, на фоні лікування, може прийти у задовільний стан і тоді, кардіостимуляцію можна припинити. Але ці дні є критичними і без забезпечення кардіостимуляції  людина не зможе вижити. Раніше, таких хворих ми вимушені були відправляти до Києва, де є подібна апаратура, проте везти хворого з інфарктом на таку відстань – ризиковано».

Слід зазначити, що раніше процедуру кардіостимуляції успішно робили у нас в місті, але вже декілька років, як апаратура, відслуживши своє, вийшла з ладу. Останні три роки цю процедуру робити було нічим.

Головний лікар Білоцерківської міської лікарні №1 Григорій Яценко подякував міській владі за увагу, яка була приділена медицині в цьому році, в тому числі, й міський лікарні №1.

Міський голова Геннадій Дикий побажав лікарям успіхів у роботі та зазначив, що в наступному році основна діяльність міської влади щодо розвитку сфери  медицини буде спрямована на  закупівлю необхідного медичного обладнання та проведення заходів по енергозбереженню в приміщеннях.

Крім того, в цей день міський голова оглянув приміщення міської лікарні №1, де наприкінці року за рахунок субвенції було замінено 139 вікон на енергозберігаючі.



Опубліковано: 30 грудня 2016 року
Поділитися