Рятувальники застерігають рибалок та любителів кататися на ковзанах

Кожного року з початком холодної пори рятувальники всієї України “ведуть двобій” з любителями зимової риболовлі. Для кожного звичайного громадянина замерзлі водойми — це привід помилуватися красою, можливість покататися на ковзанах, для рибалок — отримати максимум екстиримального задоволення від свого хоббі, а для працівників “Служби порятунку” — це заздалегіть сплановані профілактичні заходи за для попередження та застереження про небезпеки, які приховує в собі тонкий лід.

Ось і 27 грудня Білоцерківські  Бородянські рятувальники вийшли на замерзлі водойми для проведення інформаційно – роз`яснювальної роботи серед населення, зокрема серед любителів зимової рибалки. Слід зазначити, що в Білій Церкві в минулому році зареєстровано сім випадків коли рибалки опинялись у крижаній воді. Тільки завдяки тому, що на березі річки Рось знаходиться рятувальна станція вдалося запобігти загибелі людей.

Під час відпрацювання фахівці Служби порятунку застерегли рибалок та місцевих жителів від необдуманих вчинків та нагадали правила безпечної поведінки на льоду. Співробітники ДСНС розповіли як перевірити міцність та товщину льоду за кольором чи за допомогою підручних засобів. Також рятувальники розповіли рибалкам про правила порятунку людини, яка провалилася під кригу та порядок дій потопаючого.



Опубліковано: 28 грудня 2016 року
Поділитися