Розвиток альтернативної енергетики в м.Біла Церква

03 червня в м.Біла Церква відбулася прес-конференція для представників міських засобів масової інформації на тему: «Розвиток альтернативної енергетики в м.Біла Церква», яку провів заступник міського голови В.Гнатюк.

В ході прес-конференції заступник міського голови поінформував присутніх про реалізацію стратегічних завдань Президента України  В.Ф.Януковича щодо розвитку альтернативної енергетики в м.Біла Церква. Зокрема, наголосив на ряді програм, що розроблені та діють в Білій Церкві, які направлені на проведення заходів по енергозбереженню та підвищенню ефективності використання енергетичних ресурсів. В рамках реалізації даних програм розглядаються можливості та втілюються заходи по заміні застарілого котельного обладнання та систем опалення,  переходу на індивідуальне опалення, капітальному ремонту тепломереж, тепловій ізоляції будівель установ і організацій та житлового фонду, переходу на альтернативні види палива та ін.

Заступник міського голови В.Гнатюк також ознайомив присутніх з ходом  розробки інвестиційних проектів по видобутку біогазу на міському сміттєзвалищі, будівництву сміттєпереробного заводу, кінцевою продукцією якого буде виробництво сировини для опалення та ін. Наголосив, що міською владою виділені кошти на реалізацію певних заходів щодо підвищення рівня енергозбереження та  розглядаються шляхи залучення коштів з державного бюджету, інвестиційних коштів  на втілення розроблених проектів.

Під час прес-конференції заступник міського голови відмітив, що з метою економії використання газу на 50 % підприємствами малого та середнього бізнесу, установами та підприємствами комунальної власності та враховуючи  умови постійно зростаючих цін на основні види енергоресурсів та зовнішньоекономічної залежності від постачальників  енергоносіїв  розглядаються варіанти переходу на альтернативні види палива. Поінформував присутніх про деякі підприємства міста та Київської області, де вже проведені такі заходи, зупинився на конкретних проектах, які проводяться в Білій Церкві щодо вирішення зазначених питань.

В ході прес-конференції заступник міського голови В.Гнатюк також ознайомив з ходом проведення капітального та поточного ремонту на дорогах міста, підготовки до нового  опалювального сезону, зупинився на діяльності міської влади по залученню коштів на реконструкцію теплової магістралі ТЕЦ-місто, яка знаходиться в аварійному стані та дав відповіді на питання журналістів, що стосувалися умов переходу котелень на альтернативні види палива, використання сучасного обладнання, проведення утеплення житлового фонду міста, подачі гарячого водопостачання  та ін.



Опубліковано: 04 червня 2013 року
Поділитися