«Розвиток дітей є найголовнішим пріоритетом Київської обласної влади, і цьому питанню приділяється особлива увага» - Анатолій Присяжнюк

Голова Київської облдержадміністрації Анатолій Присяжнюк відвідав спортивні заклади та майданчики міста Бровари. Зокрема, спортивні об'єкти Броварського вищого училища фізичної культури, комунальне підприємство басейн «Купава», який наразі знаходиться на завершальному етапі реконструкції, стадіон «Спартак» і манеж Київської обласної школи вищої спортивної майстерності та спортмайданчик прибудинкової території по вул. Короленка, 61а.

За його словами, результати цієї позапланової перевірки не є втішними. На превеликий жаль, ні самі люди, ні керівництво спортивних установ не хочуть брати ініціативу в свої руки, а чекають поки влада на чолі з Президентом України виділить кошти та забезпечить належний стан всієї інфраструктури.

Віктор Янукович і дійсно наголошує на тому, що розвиток спорту є національним пріоритетом. 27 лютого на розширеному засіданні Кабміну, він доручив провести ремонт 70% шкільних спортивних майданчиків за найближчі два роки. Крім цього необхідно організувати Національний турнір з баскетболу, в якому візьмуть участь 10 тисяч шкільних команд.

Звертаючись до директора вищого училища фізичної культури Олександра Чигирина, Анатолій Присяжнюк акцентував увагу на тому, що владою створено всі належні умови для розвитку та модернізації спортивної галузі. Необхідно лише раціонально підійти до використання ресурсів та бути господарем у власному домі.

Очільник Київщини повідомив, що впродовж трьох останніх років у регіоні створено понад 200 спортивних об'єктів - стадіонів, майданчиків, спортзалів та приміщень для фізкультурно-оздоровчих занять. Проте, на його думку, цього недостатньо.

- Ми не використовуємо того потенціалу, який у нас є. Закинуті спортмайданчики, футбольні поля, бігові доріжки, - вони у нас є. Їх треба просто привести в порядок. Щоб будь-хто міг туди прийти і мав можливість займатися фізкультурою, - зазначає голова облдержадміністрації, - Там де є господар, є і спортивний майданчик. Там де про це питання ніхто не думає, такі майданчики залишаються на папері. На папері залишається і робота з дітьми.

Анатолій Присяжнюк також повідомив, що відповідно до соціальних ініціатив Президента, захист, допомога та всебічний розвиток дітей є найголовнішим пріоритетом Київської обласної влади, і цьому питанню приділяється особлива увага.

В області діє програма оздоровлення дітей, завдяки якій щорічно оздоровлюється майже 80% маленьких мешканців Київщини. Щодо дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, то вони починаючи з 2012 року стовідсотково оздоровлюються за рахунок держави.

Наприкінці свого робочого візиту губернатор пообіцяв особисто контролювати розвиток спортивної галузі на місцях та закликав до консолідації навколо вирішення цього пріоритетного питання.

- Я впевнений, що для керівників районів та навчальних закладів День довкілля стане хорошим стартом цієї роботи. Ми, дорослі, повинні не словом, а ділом доводити свою турботу про здоров'я та фізичний розвиток дітей. І ця робота має носити постійний характер із залученням громадських та спортивних організацій. Здоров'я дітей - це інвестиції в майбутнє України.

Прес-служба Київської облдержадміністрації

 

 



Опубліковано: 19 квітня 2013 року
Поділитися