Розглянуто, чи дотримуються права і законні інтереси засуджених

21 грудня в м.Біла Церква голова спостережної комісії, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Максим Свірський провів засідання спостережної комісії при виконавчому комітеті Білоцерківської міської ради.

В ході засідання з  інформацією з питань дотримання прав і законних інтересів засуджених, які утримуються в Білоцерківській виправній колонії №35 виступив Олександр Пешехонов, заступник начальника установи із соціально-виховної та психологічної роботи.

Інформацію з питань стосовно осіб умовно достроково звільнених  від відбування покарання, їх обліку  та ведення за ними нагляду доповів присутнім  інспектор сектору превенції Білоцерківського міського відділу (з обслуговування м. Біла Церква та Білоцерківського району) Головного управління МВС України в Київській області  Віталій Залізняк.

Про питання щодо засуджених осіб не пов’язаних з позбавленням волі, по видах покарання не пов’язаних з позбавленням волі виступила начальник Білоцерківського міжрайонного відділу  кримінально-виконавчої інспекції Ольга Якименко.

Під час заходу також було поінформовано про питання соціальної адаптації, організації трудового та побутового влаштування осіб,  умовно-достроково звільнених від відбування покарання. З піднятих питань доповіли:

- Наталія Матяш – член спостережної комісії, заступник директора Білоцерківського міськрайонного центру зайнятості.

- Галина Кожедуб – член спостережної комісії, голова Білоцерківської міської організації Товариство Червоного Хреста України .

-  Вікторія Сап’ян  – член спостережної комісії, провідний спеціаліст, юрист-косульт Білоцерківського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. 

Свої пропозиції щодо забезпечення виконання прав і законних інтересів даної категорії осіб надали:

-  голова правління Білоцерківської міської громадської організації «Центр мистецтв і духовної культури» – Віктор Шатунов;

-  співробітник та волонтер релігійної  громади християн віри євангельської «Скинія» у Святошинському районі  м. Києва при Всеукраїнському Союзі Церков християн віри євангельської п’ятидесятників – Віталій Нежиденко.

Інформація  усіх виступаючих була взята до відома та використання в подальшій роботі.

В ході засідання секретар спостережної комісії Віктор Клочан також надав присутнім для ознайомлення  План роботи спостережної комісії на 2017 рік та ряд інших документів для користування в роботі.

По завершенню засідання, членам спостережної комісії були поставлені завдання на наступний місяць та продемонстровано короткий документальний фільм про  міжнародну судову установу – Європейський суд з прав людини.



Опубліковано: 22 грудня 2016 року
Поділитися