Робочий візит заступника голови Київської обласної державної адміністрації Т.Подашевської

08 жовтня в м.Біла Церква з робочим візитом перебувала заступник голови Київської обласної державної адміністрації Т.Подашевська.

В ході візиту заступник голови Київської обласної державної адміністрації відвідала Міжрайонний Центр гемодіалізу, який розташований на базі міської лікарні №2 (головний лікар -Н.Головенко), де ознайомилася з умовами його функціонування. Зокрема, наголосила, що Центр є найпотужнішим в області, на його реконструкцію, згідно із розпорядженням голови Київської обласної державної адміністрації А.Присяжнюка, з обласного бюджету було виділено 5 млн. грн..  В даному Центрі діють 20 сучасних апаратів штучної нирки, що були  закуплені за рахунок коштів обласного бюджету та спонсорські внески. Апарати штучної нирки безкоштовно обслуговують 86 пацієнтів з м.Біла Церква та 10 районів Київщини.  За своєю потужністю  Центр може обслуговувати 120 хворих.

В ході заходу заступник голови Київської обласної державної адміністрації Т.Подашевська наголосила, що в Київській області з 2010 року проводиться реформування медичної галузі, започатковане Президентом України В.Ф.Януковичем. Метою даного реформування є забезпечення якісної і доступної медицини для кожного жителя Київської області. Так, на Київщині в 200 медичних закладах було проведено реорганізацію та забезпечено їх сучасним обладнанням. Створено майже 300 амбулаторій загальної практики –сімейної медицини. Свою діяльність розпочали близько 400 сімейних лікарів, що надає можливість більш якісно забезпечити обслуговування населення та ін.

Цього ж дня заступник голови Київської обласної державної адміністрації Т.Подашевська відвідала Білоцерківську філію комунального закладу Київської обласної ради «Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф»(головний лікар – М.Ужвій).

Заступник голови Київської обласної державної адміністрації наголосила, що   продовжуються заходи щодо реформування системи надання швидкої медичної допомоги.  Це надає змогу модернізувати дану сферу, забезпечити  вчасне і швидке надання медичної допомоги, як у містах, так і у селах. Зокрема, бригади екстреної  медичної допомоги прибувають до хворих протягом 10 хв. в містах, і 20хв. – у сільській місцевості. На даний час за рахунок коштів обласного бюджету Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф повністю забезпечений необхідними медикаментами та паливно-мастильними матеріалами.  Акцентувала увагу на заходах, які ще необхідно провести в цій сфері, серед яких – оновлення парку автомобілів швидкої допомоги,  створення  на базі Білоцерківської філії комунального закладу Київської обласної ради «Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф»  загальнообласної оперативно-диспетчерської служби, підготовки фахівців та ін.

В рамках візиту заступник голови Київської обласної державної адміністрації Т.Подашевська також побувала в комунальному закладі Київської обласної ради «Спеціалізований обласний будинок дитини м.Біла Церква» (головний лікар – Т.Грибан) та в Білоцерківському дитячому будинку-інтернаті  (директор - А.Верещак), де ознайомилася з умовами функціонування даних установ.

В заході взяли участь директор департаменту соціального захисту населення Київської обласної державної адміністрації Л.Мартинюк, заступник міського голови М.Антонюк, начальник управління охорони здоров’я міської ради А.Рогов, головний лікар комунального закладу Київської обласної ради «Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф»  О. Алексеєнко, представники регіональних та міських ЗМІ.



Опубліковано: 09 жовтня 2013 року
Поділитися