Робочий візит Уповноваженого Президента України з прав дитини

06 березня в м.Біла Церква з робочим візитом  перебував Уповноважений Президента України з прав дитини, голова Громадської консультативної ради з питань захисту прав дитини Ю.Павленко.

В ході візиту Уповноважений Президента України з прав дитини відвідав міську загальноосвітню школу І-ІІІ ст. №20 (директор - В.Кисельов), де ознайомився з умовами та організацією інклюзивного навчання дітей-інвалідів з  вадами розвитку в загальноосвітній школі, Білоцерківський центр соціальної реабілітації змішаного типу для інвалідів і дітей-інвалідів «Шанс»(директор - Є.Крижанівський), де ознайомився із системою реабілітації дітей з особливими потребами, методиками, які застосовують при роботі з такими дітьми та ін.

 Цього ж дня відбулося виїздне засідання секції з ювенальної юстиції  Громадської консультативної ради з питань захисту прав дитини на тему: «Взаємодія суду, правоохоронних органів, органу опіки та піклування  з питань захисту прав та найкращих інтересів дітей, які знаходяться в конфлікті із законом».

В ході засідання Уповноважений Президента України з прав дитини, голова громадської консультативної ради з питань захисту прав дитини Ю.Павленко поінформував про реформування, які започатковані в сфері питань захисту прав дитини з ініціативи Президента України В.Ф.Януковича, наголосив на необхідності перегляду процедур реалізації в Україні прав дитини, передбачених Конвенцією ООН та ін..

На засіданні було розглянуто ряд питань щодо захисту прав дитини та забезпечення їх інтересів.

З даних питань виступили керівник секції з ювенальної юстиції  Громадської консультативної ради з питань захисту прав дитини, голова Всеукраїнської фундації «Захист прав дитини» Є.Павлова, виконавчий директор Всеукраїнської фундації «Захист прав дитини» Ю.Луценко, голова Білоцерківського міськрайонного суду В.Санін, заступник міського голови М.Антонюк, начальник кримінальної міліції у справах дітей Білоцерківського міського відділу Головного управління МВС України в Київській області О.Демківський та ін.

В ході візиту Уповноважений Президента України з прав дитини Ю.Павленко зустрівся з міським голова В.Савчуком. В ході зустрічі  були обговорені питання подальшого розвитку інклюзивної освіти і моделі ювенальної юстиції в м.Біла Церква та взяття за основу практики і досвіду, що започатковані  в Білій Церкві під час розробки відповідного законодавства.

В заходах взяли участь заступник міського голови М.Антонюк, начальник служби у справах дітей Київської облдержадміністрації С.Андріяш, начальник управління освіти і науки Білоцерківської міської ради Ю.Петрик, начальник служби у справах дітей Білоцерківської міської ради В.Кисельова, представники міських ЗМІ та ін.

 



Опубліковано: 07 березня 2012 року
Поділитися