Робочий візит голови Київської обласної державної адміністрації В.Шандри

13 березня в м.Біла Церква з робочим візитом перебував голова  Київської обласної державної адміністрації В.Шандра.

В ході візиту, на базі Білоцерківського національного аграрного університету, голова  Київської обласної державної адміністрації В.Шандра провів зустріч з головами районних державних адміністрацій, керівниками сільськогосподарських підприємств Київщини.

Голова  Київської обласної державної адміністрації зазначив, що метою заходу є ознайомлення із станом та перспективами розвитку галузі агропромислового комплексу Київщини в 2014р., створення умов для найкращого забезпечення проведення весняно-польових робіт, розвитку тваринництва та ін. Наголосив, що обласною владою буде розроблено новий механізм щодо вирішення проблемних питань даної сфери.

На  зустрічі  голова  Київської обласної державної адміністрації поінформував про суспільно-політичну ситуацію в країні та Київській області. Наголосив, що події, які відбуваються в державі впливають як на економічний, так і на політичний стан, тому необхідно об’єднати зусилля для стабілізації та відновлення нормальної роботи на місцях і спрямування самосвідомості громадян в конструктивне русло заради подальшого розвитку Київщини.

Під час зустрічі присутні обговорили ряд питань, серед яких - зміна механізму проведення реєстрації та оформлення документації, пов’язаної із функціонуванням сільськогосподарського комплексу, оподаткування та кредитування даної галузі, отримання дотацій з державного бюджету для подальшого розвитку сфери та ін.

Підводячи підсумки зустрічі, голова  Київської обласної державної адміністрації В.Шандра зазначив, що підняті питання є актуальними, потребують негайного вирішення, тому, протягом найближчого часу, в Київській обласній державній адміністрації буде створено робочу групу за участю експертів галузі із усіх районів області. Акцентував увагу на необхідності проведення в державі реформування місцевого самоврядування, заходів щодо зменшення корупційного тиску, відмітив важливість формування європейського громадянського суспільства та ін.

Під час заходу присутні також мали змогу ознайомитись із виставкою сільськогосподарської техніки, презентацією діяльності підприємств агропромислового комплексу Київської області тощо.

По завершенню зустрічі голова  Київської обласної державної адміністрації провів прес-конференцію для представників регіональних та міських ЗМІ,  де поінформував про першочергові завдання щодо розвитку агропромислового комплексу Київщини.

В заході взяли участь міський голова В.Савчук,  перший заступник голови Київської обласної державної адміністрації О.Заєць, директор департаменту агропромислового розвитку Київської обласної державної адміністрації О.Шевченко, начальник реєстраційної служби головного управління юстиції в Київській області  О.Ботезат, начальник головного управління Держземагенства в Київській області О.Горбачов, депутат Київської обласної ради, член виконавчого комітету Білоцерківської міської ради, ректор Білоцерківського національного аграрного університету  А.Даниленко та ін.



Опубліковано: 13 березня 2014 року
Поділитися